Ghidul Serviciilor
Derma Team-Cluj Napoca
inapoi la firma 565 vizite
Poza Dermatoscopia leziunilor cutanate
Foto

Aceasta este o metoda relativ noua de examinare a leziunilor cutanate, in special a celor cu pigment; creste rata de diagnosticla 98% pentru cel mai agresiv cancer al omului, melanomul malign.

 

Este o tehnica non invaziva care utilizeaza un instrument de mana (dermatoscopul), echipat cu o sursa de lumina si lentile maritoare (un fel de microscop de mana); acest aparat permite examinarea sub suprafata a leziunilor si structurilor superficiale ale pielii; in acest fel se pot diferentia intre ele leziuni confundabile cu ochiul liber sau cu lupa simpla .

 

Prin examinarea dermatoscopica se pot evita de multe ori biopsii sau excizii inutile sau se pot lua atitudini terapeutice prompte si ideale.

 

Cel mai important diagnostic diferential  dermatoscopic este cel intre un nev simplu (alunita)  si cancerul cutanat, numit melanoma malign.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.