Ghidul Serviciilor
Derma Team-Cluj Napoca
inapoi la firma 565 vizite
Poza Tratamente dermatologice
Foto

Comedoanele reprezinta acumularea de sebum pe traiectul foliculului pilar, au o culoare alb-galbuie si ies prin porii pielii daca acestia sunt apasati. 

 

Comedoanele pot fi  negre cand sebumul vine in contact direct cu aerul si grasimea se oxideaza luand o culoare inchisa, sau albe, cand grasimea este acoperita la suprafata porilor de 2-3 randuri de celule epidermice, nu sunt in contact cu aerul si grasimea ramane mai deschisa la culoare.

 

Exprimarea (evacuarea) comedoanelor se face incorect si la aceasta ora in saloanele cosmetice. Pentru a evacua corect un comedon este necesar un instrument numit extractor de comedoane (ca un inel din otel chirurgical cu maner), cu care se apasa pielea doar pe o zona limitata in jurul comedonului; in acest fel nu se traumatizeaza o zona de 2 cm patrati asa cum se petrece la exprimarea ‘’cu degetele” practicata in saloane. 

 

Apasari successive, cu suprafata mare, nu fac decat sa traumatizeze tenul si in timp apar pe fata vase sparte, mai greu de tratat (numai cu IPL sau laser). In plus, expunerea anterioara la aburi (temperatura mare) practicata in saloane nu face decat sa congestioneze circulatia sanguina in piele, avand ca urmare o crestere imediata a activitatii si metabolismului glandelor care secreta grasime. 

 

Este strict contraindicata expunerea tenului la temperaturi extreme! O alta greseala practicata in saloanele de cosmetica este ambitia de a evacua  toate comedoanele intr-o singura sedinta, avand ca urmare un aspect traumatizat al fetei in urmatoarele zile. Ideal este sa se evacueze 10 -15 comedoane /sedinta. 

 

Pentru extragerea comedoanelor albe, in loc de inteparea cu acul practicata in  saloanele cosmetice, se poate face bland, prin indepartarea celulelor de pe suprafata  cu 1-2 microdermabraziuni si apoi evacuarea acestora cu extractorul de comedoane, fara a traumatiza tenul mecanic sau termic.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.