TIP PROGRAM: Nivelul I de Calificare
TOTAL ORE : 360( 120 ore teorie si 240 ore practica)
DESCRIEREA OCUPATIEI:Brutarii fabrica paine si produse de panificatie prin transformarea fainii si a adaosurilor respective.
DESCRIEREA CURSULUI:
Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de brutar.
PREGATIRE GENERALA MINIMA PENTRU INSCRIERE LA CURS:
Participantii trebuie sa fie absolventi ai scolii generale obligatorii (conform Legii invatamantului nr. 84/1995) sau ai invatamantului obligatoriu raportat la data absolvirii de catre acestia.
CANDIDATI POTENTIALI:
Conform legii, toti lucratorii din comertul alimentar si din alimentatie publica trebuie sa fie calificati sau fi absolvit minim un curs de igiena alimentara. Acest curs se adreseaza persoanelor care lucreaza in domeniile anterior mentionate si tuturor acelora care vor sa aleaga o profesie in domeniul industriei alimentare, moraritului si panificatiei.
EVALUAREA FINALA SI CERTIFICAREA:
Evaluarea finala se va face prin acordarea de note de catre o comisie de verificare, pe baza unui test (scris si oral) de cunostinte teoretice generale si a unei lucrari practice executate de cursant.
Pentru obtinerea certificatului de calificare, cursantul trebuie sa obtina, la aceasta evaluare, media minima 7 (sapte).
Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tip M.M.S.S.F. si M.E.C.T insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului si anume:
- utilizarea principalelor transformari biochimice in procesul de productie a painii;
- identificarea principalelor transformari suferite de materia prima la prelucrare;
- dezvoltarea competentelor de comunicare si cooperare in contexte interactive;
- utilizarea unor metode adecvate pentru prepararea si prelucrarea aluatului;
- intelegerea proceselor ce au loc la prepararea ,coacerea si depozitarea painii;
- formarea deprinderilor igienice in prelucrarea alimentelor;
- conotientizarea responsabilitatii lucratorului din UAP fata de consumatori;
- formarea capacitatii de a identifica sursele de poluare a alimentelor , a mediului;
- dobandirea de abilitati de preparare si prelucrare a aluatului;
- cunoaoterea unor notiuni , drepturi , responsabilitati si sanctiuni din domeniul legislatiei muncii;
- dezvoltarea capacitatii de rezolvare a situatiilor profesionale;
- cunoasterea cadrului legal care reglementeaza protectia impotriva incendiilor;
- cunoaoterea surselor de aprindere si a masurilor de evitare a incendiilor;;
- cunoasterea cadrului general legislativ privind securitatea si sanatatea muncii
- cunoasterea unor masuri specifice tehnice si organizatorice de eliminare - minimizare a riscurilor in conformitate cu normele specifice in domeniu.
INSCRIERI:
Inscrierile se pot face pe baza completarii unei Cereri de inscriere la Cursul de Brutar, ce poate fi depusa la sediul fimei sau trimisa pe fax, cel mai tarziu cu trei zile inaintea inceperii cursului. Ulterior se va semna Contractul de formare profesionala si se va achita taxa de participare.
S.C. ARINI S.R.L. isi rezerva dreptul de a selecta participantii la curs in ordinea inscrierii acestora. Componenta unei grupe este de 13-15 persoane.
Pentru informatii legate de inscrierea la curs si taxa de participare va rugam sa contactati consultantul nostru
ACTE NECESARE INSCRIERII LA CURS:
Pentru inscrierea la curs va sunt necesare urmatoarele acte:
- dosar cu sina sau plic;
- copie dupa actul de identitate ( C.I.sau B.I.);
- copie dupa certificatul de nastere;
- copie dupa certificatul de casatorie( pentru doamnele care si-au schimbat numele);
- copie dupa ultimul act de studii sau foaia matricola;
- adeverinta medicala ( specificat "clinic sanatos").