Ghidul Serviciilor
Autoexpertasig Company
inapoi la firma 208 vizite
Poza Asigurare CASCO
Foto

Asigurarea CASCO este o asigurare facultativa ce va poate proteja propriul vehicul impotriva furtului sau al altor eventuale daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca sunteti responsabil sau nu de producerea acestora.Polita CASCO difera de asigurarea RCA, prin simplul fapt ca aceasta din urma este obligatorie si acopera doar daunele produse tertilor, din vina dumneavoastra, ca urmare a unui accident rutier. Daca incheiati acum polita CASCO la RCA Iasi veti avea acoperire in cazul producerii unor avarii in mod accidental.

O polita CASCO se poate incheia totusi doar in anumite conditii. Se va efectua o inspectie de risc a autovehiculului de catre un agent al unei companii de asigurari sau al unui broker de asigurare. In urma acestei inspectii se va incheia un raport de inspectie semnat de ambele parti. Documentele care sunt necesare pentru incheierea asigurarii CASCO sunt:

 

Suma asigurata de CASCOUrmarea a incheierii unei polite CASCO, Autovehiculele vor fi asigurate la valoarea lor reala, care poate fi. Valoarea reala a autovehiculului poate fi dovedita de factura de achizitie, atunci cand este vorba de masini noi. In cazul in care masina nu este noua, sau nu detineti documente doveditoare a pretului masinii, aceasta poate fi evaluata de asigurator pe baza unui catalog de preturi.Atat suma asigurata cat si prima de asigurare pot fi exprimate atat in lei, cat si in valuta (la cursul BNR din ziua facturarii). Echipamentele suplimentare se asigura la valoarea din factura de achizitie sau pe baza declaratiei scrise de asigurat si acceptata de asigurator. De regula, masinile second-hand nu se pot asigura la valoarea din contractul de vanzare-cumparare.Riscuri asigurate de CASCOFurt:

Avarii:

ExcluderiDe regula, nu sunt cuprinse in asigurare si nu se acorda despagubiri pentru:

Fransiza CASCOFransiza reprezinta o cota din despagubire care este suportata de asigurat. Asadar, ceea ce nu despagubeste asiguratorul reprezinta fransiza achitata de client. Majoritatea asiguratorilor practica un sistem de fransiza pentru asigurarile CASCO. Fransizele pot fi sume fixa (ex. 200 EURO) sau procent din despagubire(furt total, dauna totala, furt partial sau dauna partiala). De exemplu, presupunand ca polita CASCO prevede, in cazul unui anumit asigurator o fransiza de 200 euro, iar paguba este evaluata la 800 euro, atunci asiguratorul va despagubi doar contravaloarea a 600 EURO (800 EURO - taxa de fransiza de 200 EURO in cazul nostru).DespagubireaPentru a primi despagubirea, primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa contactati inspectorii de daune ai firmei de asigurari unde ati incheiat polita CASCO sau reprezentantii Politie rutiere, daca masina a fost implicata intr-un accident rutier.Agentii de daune vor face constatarea dupa care vor deschide Dosarul de dauna, avand in continuare urmatoarele posibilitati:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.