Ghidul Serviciilor
Autoexpertasig Company
inapoi la firma 208 vizite
Poza Asigurare CMR
Foto

Asigurarea CMR este tot o asigurare de raspundere civila, doar ca aceasta e dedicata strict transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus. Asigurarea CMR se adreseaza firmelor ce realizeaza transporturi atat in tara cat si in strainatate cu vehicule din proprietatea personala, inchiriate sau in gestiune, in caz de distrugere a marfurilor din dotare. Asigurarea CMR nu trebuie confundata cu asigurarea propriu zisa a masinii - asigurarea RCA. Exista trei tipuri de asigurare CMR, in functie de natura obiectului asigurat. Asigurarea CMR pe un transport (limitat de distanta si durata), pe o calatorie sau pentru o anumita perioada de timp.

In alta ordine de idei, polita CMR acopera tot ce inseamna risc din momentul primirii marfii pana la predarea propriu zisa a acesteia, fiind asigurate pierderea totala, partiala sau deteriorarea produselor care sunt transportate. Inainte de a incheia o polita CMR, transportatorul trebuie sa aiba acte doveditoare asupra marfii ce urmeaza a fi transportata (inventar marfa, facturi, chitante, avize de insotire a marfii) si sa le prezinte asiguratorului.Cuantumul despagubiri in cazul unei asigurari CMR nu poate depasi niciodata 25 franci/kg (prin franc se intelege francul-aur, cu greutatea de 10/31 grame si continut de finete de 0,900.) de greutate bruta lipsa. (conform articolului 3 din Convenţia referitoare la transportul international de marfuri pe sosele, incheiata la Geneva in 1956 si ratificata de Romania in 1972).Exista si alte taxe care se restituie in cazul in care incheiati acum o polita CMR cu RCA Iasi: taxe vamale, taxele legate de combustibil, precum si celelalte cheltuieli in legatura cu transportul marfii. Astfel, suma despagubita prin asigurarea CMR nu poate fi una fixa, ci ea se poate calcula plecand de la costul marfii in momentul in care este primita pentru transport. Valoarea marfii poate fi stabilita atat in functie de cotatiile de la bursa cat si plecand de la preturile existente pe piata la momentul respectiv.Exista pagube ce nu pot fi acoperite de catre polita CMR. Acestea reprezinta pagube indirecte si pot fi :pagube produse in perioada de forta majora: razboi, razboi civil, etc, deprecierea preturilor marfurilor, tulburari civile, cheltuieli care sunt destinate imbunatatirii sau transformarii bunurilor sau orice tip de avarie care nu este prevazuta in polita de asigurare.In ceea ce priveste furtul, exista mai multe situatii: unele companii asigura doar furtul prin efractie, altele acopera furtul integral sau partial, fiind specificat de cele mai multe ori ca si clauza suplimentara.Primele ce trebuie platite pentru a incheia o polita CMR vor fi calculate pe baza informatiilor despre natura marfii transportate. De asemenea vor fi luate in considerare si detaliile vehiculului utilizat pentru transport. Se ia in considerare si in cazul unor ansambluri cap tractor-semiremorca problema asigurarii semiremorcii (de obicei, remorca este asigurata impreuna cu vehiculul remorcher, ca un cuplu de vehicule

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.