Ghidul Serviciilor
Autoexpertasig Company
inapoi la firma 208 vizite
Poza Asigurare locuinta
Foto

Asigurarile de locuinta pot fi de doua tipuri: asigurari de locuinte obligatorii si asigurari de locuinta facultative. Legislatia in vigoare prevede ca este nevoie in mod obligatoriu de unul din aceste doua tipuri de asigurari ale locuintelor.Sumele de plata pentru asigurarea obligatorie de locuinta sunt destul de mici, aprox 20 Euro/an pentru locuintele de tip A (realizate din materiale conventionale) si 10 euro pe an pentru cele de tip B (din materiale neconventionale). Contra acestei sume, contravaloarea asigurarii de locuinte, suma minima care este asigurata este de 20000 de euro pentru locuinte de tip A si 10.000 de euro pentru locuinte de tip B.

Aceste sume acopera doar 3 riscuri: cutremure, inundatii (din cauze naturale) si alunecari de teren.Pe de alta parte, in cazul in care doriti acoperirea mai multor daune sau o protectie completa aveti la indemana posibilitatea de a incheia o asigurare de locuinta facultativa. Acest tip de asigurarede locuinta va acoperi o gama larga de riscuri. Pe langa cele de baza, constand in cutremure, inundatii si alunecari de teren, se mai adauga: incendiul, asigurarea bunurilor din interior, raspunderea civila pentru terti, avarii accidentale la centralele termice, trasnet, explozie, furt, caderi accidentale de corpuri, lovirea locuintei de catre vehicule, fenomene atmosferice extreme, avalansa, greutatea stratului de zapada sau de gheata, avarii accidentale cauzate de apa din conducta, vandalism, evenimente socio-politice, boom sonic, distrugeri provocate de animale, fenomene electrice, la care se poate adauga si asistenta in caz de dauna.Dupa cum vedeti, asigurarea de locuinta facultativa ofera o serie de beneficii. Datorita acestora, din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru o astfel de asigurare deoarece le asigura un plus de siguranta pe care nu il pot avea doar cu o asigurare de locuinta obligatorie. Pretul unei polite de asigurare de locuinta facultative depaseste, de cele mai multe ori, prima anuala de 20 de EURO, insa paleta de riscuri acoperita este mult mai mare, aspect care reprezinta un plus de siguranta atat pentru locuinta, cat si pentru tine si familia ta.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.