Ghidul Serviciilor
Centrul Medical Doctor Psi
inapoi la firma 824 vizite
Poza Recuperare medicala
Foto

TU sau cineva drag tie are o problema... aparent nesemnificativa dar traind-o e devastatoare! A trai cu o agitatie interioara, indispozitie, o teama permanenta, sentimentul amenintarilor neprecizate, uraganul afectiv inundandu-ti existenta, judecata fiindu-ti perturbata, atentia ta fiind captata de trairea ta pe care, din pacate nu o poti spune celor din jur fiindca te fac "nebun" ...fiind in permanenta obosit, epuizat, luptand neincetat cu incertitudinile, intreaga ta viata este flotanta, pentru toate acestea si multe alte trairi pe care doar TU si fii sigur ca si noi le stim. VINO AICI sa-ti gasesti punctul de cristalizare! Anxietatea este caracterizata printr-o traire permanenta de neliniste si teama. Ea se manifesta printr-un ansamblu de simptome, in trei domenii: somatic, psihologic si comportamental.

O persoana care sufera de anxietate are senzatia unei tensiuni psihice permanente. Isi simte muschii contractati, cel mai adesea muschii umerilor, ai maxilarelor, ai spatelui si ai pumnilor.

In caz de anxietate se produce si o activare a sistemului neuro-vegetativ: inima bate mai repede si tensiunea arteriala creste. Persoana cu anxietate poate transpira abundent la extremitatile degetelor sau pe fata. Pe scurt, in anxietate, corpul dumneavoastra devine foare incordat, ceea ce corespunde reactiei de stres fizic normale. Daca inima va bate mai repede inaine de a rost un discurs, daca muschii vi se contracta sau respiratia vi se accelereaza cand va este frica, totul este foarte normal. Dar daca aceasta stare fiziologica persista sau se manifesta fara motiv, daca vi se pare ca aveti permanent un nod in gat, care va jeneaza atunc cad inghititi, daca simtiti o presiune toracica persistenta, ca si cand ati avea o greutata pe piept, atunci probabil ca aceste manifestari fizice semnaleaza o anxietate.

Anxietatea are ca simptom starea de angoasa. Insa, de data aceasta ne aflam in domeniul psihicului. Aceasta stare de neliniste va face extrem de vigilent, de atent la mediul inconjurator: observati tot ceea ce se petrece in jurul dumneavoastra, uneori chiar va este greu sa va concentrati din cauza ca sunteti atent la cel mai mic detaliu, la cel mai mic zgomot. Este ceea ce se cheama "hipervigilenta". Cand rostesti cuvantul anxietate te gandesti, indirect, si la starea de hipervigilenta. Aceasta se traduce printr-o stare de intrare in alerta a intregului organism care pandeste un potential pericol.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.