La organizarea unui bufet trebuie tinut cont ,pe langa aspectul estetic pe care il confera sculptura in fructe,si de aspectul de fraged al fructului cate te imbie sa il consumi,Cu toate ca organizarea bufetului se face in ultimile ore inaintea evenimentului ,fructele trebuie sa-si pastreze aspectul de proaspat pe tot parcursul seri. De aceea, viitoare miresici, evitati sa optati pentru mere,care cu toate ca se orneaza foarte frumos, oxideaza foarte repede.Este de preferat sa le inlocuiti cu mango.Perele sunt si ele din aceiasi categorie, la fel piersicile si nectarinele, si bucatelele de banana.Evitati-le pentru ca oxideaza si se innegresc pe margini.E adevarat exista trucuri impotriva oxidari, cum ar fi stropirea marului cu zeama de lamaie,sau acoperirea piersici cu un strat subtire de gelatina.Dar cine le mai mananca?Ce ar gandi un invitat care isi doreste sa muste dintr-o piersica,si aceasta e invelita in gelatina?Ce mutrita face un copil care musca dintr-un mar imbibat in zeama de lamaie?Si atunci care e rostul unui bufet de fructe daca nu pot fi mancate?De ce am plati un bufet daca nu pentru a fi consumat si a incanta nuntasi?Nu va asteptati ca invitati sa se apuce sa decojeasca banane, sau sa muste din mere,nuntasi ciugulesc, de aceea bufetul vostru e de preferat sa contina fructe mici ce pot fi bagate direct in gura:capsuni, struguri, ciresi, bucatele de pepene, felii de kiwi,de portocale,mandarine.Totul cat mai atragator prezentate,pentru ca intai trebuie sa ne incante ochii pentru a ne indemna sa gustam.