Ghidul Serviciilor
Centrul De Sanatate O&d
inapoi la firma 188 vizite
Poza Ayurveda
Foto

Ayurveda este un sistem complet de îngrijire a sanatatii, care are originea in India, despre care s-a auzit cu mii de ani în urma. Chiar daca cele mai timpurii referiri literare, Ayurveda ca stiinta medicala, sunt databile doar în jur de 500î.Hr., multe dintre principiile fundamentale de vindecare Ayurveda, au fost mentionate mai devreme, în diverse texte sacre ale Indiei antice.

Ca stiinta medicala, Ayurveda este recomandata atat in tratarea bolilor, dar si in prevenirea problemelor de sanatate si cresterea calitatii vietii. Termenul Ayurveda este derivat din doua cuvinte sanscrite: viata”ayus”, si cunostinte “vid”. Deci, “stiinta a vietii”, Ayurveda este ferm încorporata în filosofia indiana, potrivit careia Universul este compus din cinci elemente de baza, si anume: eter, aer, foc, apa si pamant.

Acestea sunt prezente în toate lucrurile, si în corpul uman care se manifesta ca dosha. Cele trei dosha (Vata, Pitta si Kapha) sunt manifestari primare si esentiale bio-energetice sunt forte ale corpului uman. Fiecare are caracteristicile sale si functia unica în organism.

Ele sunt legate între ele si în starea lor normala, mentin integritatea organismului viu, care confera rezistenta si asigurarea functionarii normale fiziologice, precum si longevitatea. Cele trei dosha trebuie sa fie într-o stare de echilibru pentru ca organismul sa ramâna sanatos. Orice dezechilibru al acestor manifestari bio-energetice genereaza probleme de sanatate.Ayurveda pune un accent special pe constitutia individuala (Prakriti), a fiecarei fiinte, care este determinata de o combinatie unica de dosha, factori genetici, precum si de sanatate, nutritie si stil de viata.Igiena, dieta si stilul de viata, sunt factori esentiali in Ayurveda pentru o sanatate buna. Texte ayurvedice clasice ofera informatii detaliate pentru promovare a sanatatii si cuprind reguli care trebuie sa fie adaptate persoanei, asociate cu factorii de anotimp si mediu, cu scopul de a asigura o functionare optima a corpului,mintii si a emotiilor.

Un medic ayurvedic ajunge la diagnostic printr-o varietate de tehnici de consultatie, examineaza intreg corpul, face o evaluare in profunzime a obiceiurilor de dieta si stilului de viata, o analiza a starilor mentale si emotionale, precum si o istorie foarte detaliata a acestuia. Cel mai important însa, un medic ayurvedic asculta cu mare atentie la detalii si ofera pacientilor timpul necesar si spatiu pentru a se exprima. Prin urmare, o consultare tipic prima are de obicei o ora sau mai mult.

Avantajele Ayurveda

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.