Ghidul Serviciilor
Centrul De Sanatate O&d
inapoi la firma 188 vizite
Poza Iridoscopie
Foto

Iridoscopia este o metoda neinvaziva, complet nedureroasa, ieftina si foarte sigura. Veche înca din antichitate, astazi stiinta iridoscopiei este practicata de un numar limitat de specialistii datorita acuratetii de care este nevoie in realizarea unei evaluari corecte. Cercetînd configuratia irisului, se pot dezvalui boli ascunse sau faze incipiente ale bolii, multe din ele greu de depistat prin alte metode.„Irisul reprezinta o zona reflexogena, la fel ca urechea sau talpile. Cu alte cuvinte, la nivelul irisului exista zone corespondente tuturor organelor si sistemelor interne.Cu ajutorul iridoscopului, realizez o fotografie foarte exacta a irisului, iar apoi analizez starea de sanatate a pacientului în functie de culoarea irisului, de forma pupilei ori a striatiilor”, ne-a explicat dr.Rares Simu cum se face diagnosticarea cu ajutorul iridoscopului.

 

Dr. Rares Simu pune diagnosticul unui pacient cu ajutorul iridoscopului (foto: Dorin Constanda)

 

Evaluarea se face doar prin examinarea atenta a ochilor. Practic, se urmareste aspectul irisului, bilateral, cu ajutorul unui aparat care mareste foarte mult.Prin aceasta investigatie se poate aprecia starea functionala a organelor interne si modul în care acestea interactioneaza, atât între ele cât si cu mediul extern. În functie de aceasta si de acuzele pacientului, se poate stabili un diagnostic al starii de sanatate.Fiecarui organ anatomic îi corespunde o suprafata de pe membrana irisului. Deci, fiecare particica din organism este proiectata pe iris. Cand sanatatea unui organ este afectata, centrii nervosi superiori comanda nervului optic inserarea afectiunii pe membrana irisului sub foma unei pete. Semnul care apare în sectorul respectiv îsi modifica forma, culoarea si densitatea, în raport cu evolutia bolii. Chiar daca simptomele nu s-au manifestat înca, modificarea apare pe iris. Cu alte cuvinte ochii pot spune cu ce suferim, dar si ce boli urmeaza sa se declanseze.Avantajele analizei cu iridoscopul sunt multiple:

 

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.