Dintii lipsa sau grav deteriorati sunt inlocuiti de un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar. Este firesc ca de-a lungul timpului, oamenii sa piarda unul sau mai multi dinti, cele mai frecvente cauze fiind cariile, accidentele, bolile parodontale sau imbatranirea. Cea mai importanta caracteristica a implanturilor dentare este faptul ca ele sunt concepute pentru a mima perfect structura dintilor naturali.
Implanturile se asaza pe maxilarul pacientului, ceea ce inseamna ca ofera suport stabil pentru dintii care fac inlocuirea. Practic, putem spune ca un implant dentar indeplineste aceeasi functie precum radacina ce apartine unui dinte natural, scopul fiind de a oferi un sprijin pentru noul dinte. Insa, doar o consultatie de specialitate si efectuarea unor analize poate face ca mediul sa stabileasca un plan terapeutic. Acesta va fi individualizat.
Procedura – ce presupun implanturile dentare
In ziua in care are loc procedura, se foloseste anestezic in zona in care urmeaza sa fie implementat tratamentul. Iar daca exista pacienti care isi doresc un plus de confort, acestia pot alege analgo-sedarea superficiala anestezica. Procedura in sine presupune introducerea unui titaniu in os, a carui perioada de integrare se realizeaza natural, in cateva saptamani. Implanturile se folosesc fie pentru a sustine proteze, fie pentru a reabilita arcadele edentate complet.
Cat dureaza?
Interventia chirurgicala nu are o durata fixa. Totul depinde de amploarea interventiei respective si de cate implanturi sunt inserate. Astfel, aceasta poate sa dureze de la 30 de minute pana la cateva ore. Dupa ce implanturile au fost inserate, urmeaza o perioada care asigura osteointegrarea. Apoi, implantul este descoperit si urmeaza etapa de protezare supraimplantara. Aceasta se realizeaza prin restaurari fixe sau mobile, tinandu-se cont de fiecare caz in parte.