Ghidul Serviciilor
White Kiss-Clinica Stomatologica- Craiova
inapoi la firma 241 vizite
Poza Profilaxie
Foto

Medicii stomatologi ne spun in permanenta ca este mai usor si chiar mai putin costisitor sa prevenim cariile, decat sa le tratam. Insa, acest lucru nu este atat de usor de realizat. Drept urmare, va oferim sprijinul necesar pentru a va mentine dintii sanatosi, vreme indelungata.

Detartrajul reprezinta activitatea de indepartare a tartrului de pe suprafata dintilor, lucru care nu se poate obtine decat in cabinetele de specialitate. Degeaba pacientul incearca sa-si curete dintii in mod regulat, detartrajul este un lucru esential pentru o buna sanatate orala.

Detartrajul poate fi de doua feluri: cu ultrasunete – o varianta moderna, adesea apreciata si cu ajutorul intrumentalului manual. Pacientii trebuie sa stie ca detartrajul in sine nu reprezinta o manopera dureroasa, care ar putea solicita anestezie. Insa, in timpul celui ultrasonic poate aparea o usoara senzatie de durere. Aceasta este determinata de expunerea prin retractie gingivala a suprafetelor radiculare.

Senzatia poate persista pana la cateva zile, insa apoi dispare. Prin fluorizare locale sau substante care au rolul de a tine sub control sensibilitatea, durerea poate fi tinuta sub control.

Pacientii trebuie sa stie ca lustruirea suprafetelor dentare este obligatorie dupa detartraj. Ea se realizeaza cu ajutorul polish-ului realizat profesional. Se recomanda repetarea detartrajului odata la 3-4 luni, deoarece tartul se reface.

Tratamentul profilactic de fluorizare se realizeaza si el de pana la 4 ori pe an si presupune folosirea unor solutii, lacuri si geluri bogate in fluor. Acest procedeu nu implica niciun fel de riscuri pentru pacient.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.