Un accesoriu din ce in ce mai pezent, husele detasabile au un rol important in protejarea canapelelor si fotoliilor - dar acesta nu este singurul motiv pentru care sunt utilizate. O husa de canapea noua reprezinta modalitatea cea mai facila si ieftina pentru a schimba designul unei canapele si chiar al unei incaperi. Pentru o alegere corecta, trebuie avut in vedere stilul la care doriti sa ajungeti, in functie de care se aleg materialele, textura si croiala specifica. Husa de canapea va schimba infatisarea canapelei, nu si structura acesteia, de aceea alegeti cu mare atentie modelul care sa se potriveasca acestei structuri.
Forma huselorO husa de canapea mai larga, chiar predispusa la pliuri sau pliseuri, va conduce catre un stil mai relaxat. Pe de alta parte, o husa de canapea mulata perfect va pastra stilul mobilierului, schimbandu-se doar culoarea si textura. Oricum ar fi, nu imbracati cadrele din lemn cu huse - senzatia de a te sprijini de ceva tare atunci cand nu te astepti este extrem de neplacuta
Alegerea materialuluiNu doar culoarea se poate schimba, ci si textura huselor detasabile , prin intermediul materialelor textile. Puteti alege materiale naturale (stofa, lana, bumbac), sintetice (poliester, piele ecologica) sau o imbinare de natural cu sintetic, combinand rezistenta fibrelor sintetice cu calitatile celor naturale. Oricare dintre ele sunt recomandate, avand un comportament bun la murdarire si la uzura.
Sisteme de prindereHusa de canapea se poate prinde cu ajutorul diferitelor sisteme: fermoare, arici, snururi, capse etc., acestea permitand inlocuirea rapida si usoara. Pentru un material care nu se muleaza foarte usor sau pentru croieli complicate ori mai putin reusite, va recomandam snururile.
IntretinereProcesul de intretinere al huselor detasabile difera in functie de material. Cele mai pretentioase sunt cele din bumbac sau lana, care se recomanda sa fie curatate la o curatatorie specializata. Stofa se spala manual, la aproximativ 30 grade Celsius si este de preferat sa nu se stoarca. Pielea ecologica si tesaturile din microfibra se curata cu ajutorul unei lavete cu apa si sapun.