Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor pierduti.
Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent discomfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.
Pierderea dintilor reprezinta o adevarata problema, chiar daca inlocuirea acestora, din pacate, este frecvent amanata sau chiar ignorata.
Ce este implantul dentar?
- Implantul dentar este o piesa din titan pur (99,95%), avand forma de surub in general. El are menirea de a creea o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde dintele sau dintii naturali lipsesc.
- Reconstructia este formata din doua segmente-unul intraosos (implantul) si unul supraosos numit bont protetic.
- Deasupra bontului protetic se ancoreaza o coroana, o punte sau o proteza.
- Tratamentul este conservator in comparatie cu o lucrare traditionala prin punte deoarece implanturile dentare elimina necesitatea sacrificarii dintilor invecinati. In cazul in care confectionam o punte dentara (bridge=pod), aceasta are nevoie pentru ancorare de minimum 2 dinti stalpi, dinti ce vor fi din pacate sacrificati (se extrag nervii, se obtureaza canalele si se slefuiesc dintii care odinioara erau sanatosi).
- Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice si functionale extraordinare, pacientul nepercepand senzatia de “artificial”. In scurt timp de la inserare, acesta uita ca de fapt a pierdut in acel loc un