Supliment alimentar de acizi grasi esentiali
Omega 3 EPA/DHA si Omega 6 GLA
Omegor Twinefa
Compozitie
OMEGOR TM Twinefa 1000 mg - ambalaj de 30 de capsule gelatinoase moi continand 1000 mg de ulei
Fiecare capsula contine 400 mg de EPA, 200 mg de DHA si 10 mg de GLA. Excipienti.
Descriere
OMEGOR TM TWINEFA este o formula specifica de omega-3 EPA/DHA si omega-6 GLA, rezultatul unei cercetari amanuntite, indreptata catre selectarea si utilizarea principiilor active a caror eficacitate a fost demonstrata stiintific. Uleiul de peste utilizat este complet deodorizat, foarte concentrat (75% de omega-3) si distilat molecular pentru a asigura un nivel de puritate farmaceutica. Acizii grasi EPA si DHA sunt in raport de 2:1, demonstrat ( in mai multe studii) a fi extrem de eficace. Uleiul de limba mielului a fost ales atat pentru ca este deosebit de bogat in GLA (min 20%) cat pentru structura sa chimica, care faciliteaza productia de eicosanoide cu proprietati benefice.
Descriere stiintifica
Unii acizi grasi sunt considerati esentiali, deoarece corpul nostru nu este capabil sa ii produca si, prin urmare, este necesar a fi introdusi prin alimentatie. Acizii grasi esentiali se impart in doua "familii": omega-3 si omega-6. Acizii grasi cei mai importanti din fiecare familie sunt cei de 20 sau mai multi atomi de carbon (numit cu "lant lung") si cu 3 sau mai multe duble legaturi (numit PUFA). Acesti acizi grasi sunt o parte componenta a membranelor celulare si sunt precursori ai unei familii de hormoni numite "eicosanoide". Aceste substante afecteaza multe procese fiziologice la nivel celular. Un aport adecvat de acizi grasi esentiali poate, astfel, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si la o sanatate optima.
Acidul linoleic (AL), prezent din abundenta in alimentatia noastra, la un nivel cu mult peste necesarul zilnic, este un acid gras esential primar din familia omega-6. In organismul nostru AL este transformat in acid gama-linolenic (GLA), prin actiunea unei enzime foarte importante, delta-6-desaturaza. GLA este apoi rapid transformat in forma sa activa biologic, acidul dihomo-gama-linolenic (ADGL). ADGL este precursor al eicosanoidelor, cu efecte benefice, care sunt deosebite de eicosanoidele cu efect opus - eicosanoide pro-inflamatorii, vasoconstrictori si pro- agregate trombocite- derivate din acid arahidonic (AA), un alt Omega-6, prezent din abundenta in carne rosie, galbenus de ou si organe. Sursele naturale de GLA sunt, totusi, foarte rare. Este prezent in cantitati apreciabile doar in unele seminte, cum ar fi cele de limba-mielului (uleiul de borago), ciubotica-cucului si coacaze negre.