Ghidul Serviciilor
Traser Gold
inapoi la firma 3352 vizite
Poza Inele
Foto
Foto
Foto
Foto

Noțiunea de inel vine de la o bandă circulară în jurului unui deget care, inițial, avea o funcționalitate pragmatică de sigiliu și mai apoi a devenit un obiect de tip ornamental, bijuterie, prin înlocuirea sigiliului cu anturaje de pietre semiprețioase sau diamante.

Primele inele descoperite de către arheologi au aparținut civilizației hitite urmată de cea egipteană din Vechiul Regat. Acestea din urmă sunt mult mai bogate în ornamentații și se individualizează prin celebrul design al Scarabeului. O dată cu creșterea influenței grecești, modelele egiptene originale au preluat modelele grecești și mai apoi romane începând din timpul dinastiei Ptolemeice. Inelele arhaice grecești au avut o slabă influență egipteană și, aparent, ele nu au fost folosite ca inele de sigiliu. Lipsa resurselor aurifere din peninsula elenă și din coloniile orientale, a determinat ca inelele grecești să fie confecționate îndeosebi din bronz și mai puțin din aur în timp ce în Etruria bijuteriile erau făcute cel mai adesea din aur. Perioada clasică greacă a dat startul la trecerea confecționării inelelor din bronz la cele din aur, designul cel mai abordat având o ramă romboidală pe care se montau sigiliile sau ornamentele, ramă care în decursul timpului s-a transformat într-o formă circulară, urmată imediat de cele mai rafinate modele și gravuri.

Inelele în funcție de destinația lor au fost catalogate și recunoscute ca atare ca inele de naștere cu pietre zodiacale, inele de logodnă, verighete, inele de clasă ale absolvenților, inele de doctorat ale savanților, inele episcopale, inele ale fidelității partenerilor, inele ale inginerilor, memento mori, inele memoriale, etc.

Multitudinea de forme și culori pe care le îmbracă inelele sunt datorate în primul rând materialelor folosite în confecționarea lor, a pietrelor, a gravurilor executate și nu în ultimul rând al iscusinței bijutierilor care le produc. O data cu dezvoltarea tehnologiei din secolul al XX-lea, rolul bijutierilor a început să se diminueze, locul lor fiind luat de către designeri și de noi metode automate de confecționare, modelele fiind create prin programe de calculator de proiectare tridimensională.

Bijuteria Traser Gold, împreună cu partenerii și bijutierii săi, oferă clienților săi o mulțime de inele pornind de la modele tradiționale, executate cu migală, manual, de către bijutierii proprii, până la cele cu un design modern ce combină aurul alb cu cel galben, roz sau negru sau cu pietre semiprețioase și diamante, având deseori aplicate gravuri cu broderii rafinate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.