Este o tehnica de ultima generatie ce presupune « redesenarea » firelor de par din spranceana, imitandu-le perfect culoarea, grosimea, orientarea, creandu-se astfel impresia de spranceana naturala
Aceasta tehnica umple golurile din sprancena, mascheaza cicatrici, poate retusa tatuaje mai vechi si nu deterioreaza firele de par naturale. Este asa mumita tehnica 3D care reda intr-un mod realistic spranceana naturala.
Prin tehnica repigmentarii se pot face corectii de culoare, forma si pozitionare a sprancenelor, dandu-se astfel efect de lifting fetei.
Procedura de repigmentare este formata din doua sedinte, uneori chiar trei (daca tenul este foarte gras sau pielea groasa etc…), sedinte care se efectueaza la interval de 21-30 de zile.
Durata de viata a sprancenelor micropigmentate este de cca un an de zile, perioada care poate varia mai mult sau mai putin, functie de particularitatile clientei ( ten gras cu pori deschisi, stil de viata – solar, tratamente cosmetice ce includ microdermoabraziunea sau peelingurile chimice etc).
MICROBLADING
Desi majoritataea celor care folosec aceasta tehnica, spun ca ar fi cea mai noua tehnica de pigmentare a sprancenelor, de fapt aceasta a fost inventata cu multe sute de ani in urma de catre japonezi si a ajuns sa fie practicata si de noi in zilele noastre .
Microblading-ul presupune aceeasi desenare a sprancenelor, fir cu fir, firele de par desenate putand fi chiar mai subtiri decat cele naturale.
Ca si procedura, este asemanatoare cu micropigmentarea, se introduce pigment in stratul superior al dermului, diferenta fiind data de faptul ca, daca la micropigmentare, aceasta se face cu un ac special care introduce pigmentul prin micropulsatiile produse de aparatul la care este atasat manipulul, la microblading introducerea pigmentului se face printr-o lama foarte fina, atasata la un « stilou ».
Prin aceasta metoda se pot monta in sprânceană linii extrem de fine, asemenea celor naturale si uneori rezultatul poate fi confundat cu o sprânceană absolut naturală. Procedura de Microblanding mai este numita BIO Tatuaj 6D din cauza pigmenților NON-toxici si hipoalergenici. Procedura nu este dureroasa iar adâncimea pigmentilor este de 0,3 – 0,1mm in epiderma, astfel este o metoda superficiala. Si aceasta procedura este una manuala si nu afecteaza calitatea firelor de par.
Pigmentii folositi sunt vegetali si nu contin fier, ceea ce inseamna ca nu vor deriva in alte culori, in timp.
Materialele folosite (ace, lame, recipienti pentri pigmenti si anestezic, manusi) sunt sterile si de unica folosinta iar aparatele sunt dezinfectate conform normelor in vigoare