Ghidul Serviciilor
Ron Protect Solutions Consultanta Situatii De Urgenta Bucuresti
inapoi la firma 256 vizite
Poza Ignifugarea constructiilor din lemn
Foto

Lemnul este un material de constructii excelent folosit inca din timpuri stravechi, dar are o rezistenta scazuta la umezeala si foc. Tratamentele moderne, aplicate lemnului ne scapa de aceste neplaceri.

Ignifugarea lemnului este procesul de tratare a lemnului cu substante ignifuge ce au scopul de a mari rezistenta materialelor lemnoase la foc. Prin ignifugare se obtine o crestere a rezistentei materialului lemnos la ardere, astfel incat sa ramana suficient timp la dispozitie pentru a impiedica declansarea efectiva a incendiului.

Prin ignifugare se se realizeaza si o protectie insectofungicida impotriva daunatorilor lemnului – carii, ciuperci etc.

Cum se face ignifugarea?

Ignifugarea se poate realiza imersia lemnului in Solutia ignifuga, prin pulverizare sau prin pensulare.

Materialul lemnos ce trebuie ignifugat trebuie sa fie curatat cu o umiditate de maxim 15%, umiditatea atmosferica nu trebuie sa depaseasca 70%.

Ignifugarea nu exclude si alte masuri de protectie la foc,cum ar fi: instalatii de semnalizare, instalatii de stins incendii, mijloace de prima interventie.

Ignifugarea este recomandata pentru:

Beneficii:

Acte normative ce reglementeaza activitatea privind siguranta la foc

Legea nr. 307/2006, Legea nr. 212/1997, OG nr. 114/2000 – privind apararea impotriva incendiilor, stabilesc urmatoarele: “Persoanele fizice si juridice sunt obligate sa respecte in orice imprejurare normele de prevenire si stingere a incendiilor si sa nu primejduiasca prin deciziile si faptele lor, viata, bunurile si mediul.”

Pentru lucrari de ignifugare trebuiesc respectate urmatoarele:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.