Masajul cu pietre calde este ultima moda in saloanele de masaj, centre de infrumusetare si centre SPA.
Masajul cu pietre calde cunoscut si sub denumirea de Masaj cu roci vulcanice sau Hot Stone Massage, avand denumirea stiintifica terapie geotermala, este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi folosite in detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a fiintei umane, a carui origini se regasesc in majoritatea civilizatiilor sub diverse forme. Datorita efectelor deosebite obtinute prin aceasta terapie, a inceput sa fie foarte solicitata in Saloanele de masaj si SPA-urile din intreaga lume.
Masajul cu pietre calde (roci vulcanice), spre deosebire de masajul clasic nu se realizeaza doar cu mainile, se foloseste si un set de aproximativ 54 pietre calde, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, de origine vulcanica, foarte fine care sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius. Aceasta temperatura nu este suficient de ridicata pentru a produce arsuri sau senzatii neplacute, ci doar va va provoca furnicaturi si senzatii placute in tot corpul.
Pietrele bazaltice folosite in Hot Stone Massage sunt originale din anumite zone vulcanice, datorita originii sunt numite si roci vulcanice, aceste pietre vulcanice sunt atent selectate de pe malurile raurilor, apa raului netezindu-le si finisandu-le.
Masajul cu pietre calde combina mai multe terapii cum ar fi Hidroterapia, Aromoterapia (in sala de masaj si pe pietrele folosite se aplica uleiuri esentiale aromatizante) si Termoterapia (terapia geotermala), folosind caldura aplicarii pietrelor, facand tratamentul mult mai relaxant, mai placut si mai benefic, Cristaloterapia prin folosirea si a anumitor cristale si pietre semipretioase.
Cum se face masajul cu pietre calde?
Pietrele sunt sterilizate si incalzite intr-un dispozitiv special ce le incalzeste la o temperature de aproximativ 40-50 grade C, se scot si apoi se ung cu un ulei de esente speciale, apoi incepe aplicarea si masarea cu pietrele calde.
O parte dintre aceste pietre vulcanice se aseaza in anumite puncte energetice de pe corp. De obicei pietrele pentru puncte fixe sunt mai mari si au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele mai lunguiete, pentru zona gatului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se asaza fie pe stern, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fie in zona lombara.
Masajul cu pietre poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau poate fi aplicat succesiv intregului organism. El poate vindeca leziuni cum sunt cele articulare, poate inlatura stresul, imbunatateste circulatia sau poate fi folosit in managementul durerii.
Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis, prin tehnicile specifice de masaj, pietrele aluneca, exercitand o presiune usoara, de la stanga la dreapta si de sus in jos pe anumite trasee, Iar cele de dimensiuni mici se asaza intre degetele de la picioare, pentru stimularea circulatiei periferice. In timpul masajului, caldura emanata de pietre relaxeaza profund muschii. Temperatura mai ridicata favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor.
Pietrele calde au ca efect cresterea circulatiei sanguine iar pietrele reci o reduc.
Pietrele bazaltice au un nivel ridicat de fier si magneziu, ajutand astfel mentinerea timp indelungat a caldurii si dispersia acesteia.
Pietrele lucreaza acolo unde corpul are nevoie si anume acolo unde pietrele pierd repede caldura, in orice arie a organismului , inseamna ca in acea zona are un dezechilibru, iar cand organismul functioneaza normal temperatura constanta a pietrelor creste circulatia, nutritia , si in acest caz fiecare celula a organismului va functiona normal. Cand circulatia sangelui prin piele creste, creste si procesul de detoxifiere al ficatului, rinichilor, etc , acesta insemanad echilibru in organism.
Masajul cu pietre calde incalzeste pielea astfel permitand mai bine absorbitia uleiului esential folosit in timpul masajului in piele, incalzeste si pregateste mult mai bine musculatura astfel permitand maseurului sa lucreze sistemului musculator la un nivel mult mai profund.
Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului cu roci vulcanice il reprezinta termoterapia, ce actioneaza in mai multe moduri asupra organismului: imbunatateste circulatia locala, imbunatateste circulatia sangelui prin tesuturi favorizand transportul de toxine din aria respectiva.
Terapia cu roci vulcanice calde se bazeaza pe existenta pe corpul uman a unor canale energetice numite meridiane si a unor centri energetici numiti chakra, din care cele sapte principale se gasesc pe linia mediana a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale si sunt conectate cu anumite organe si functii ale corpului.
La incheierea sedintei de masaj cu pietre vulcanice este necesar sa se bea multa apa pentru a reface cantitatea de lichide si saruri pierduta prin transpiratie.
O sedinta de masaj cu roci vulcanice calde, dureaza in total 1,5 ore, din care circa o ora si 15 minute masajul propriu-zis si 15 minute pregatirea clientului, a salii de masaj, a pietrelor si a dispozitivelor folosite.
De asemenea exista posibilitatea sa se ramana in pozitie culcata inca o jumatate de ora dupa incheierea masajului, pentru a desavarsi relaxarea, dar daca doriti aceasta, este necesar sa ne anuntati inca de la realizarea programarii, si se poate realiza doar daca sala de masaj este disponibila.
Efectele masajului cu pietre calde