Ghidul Serviciilor
R.m.n. Diagnostica
inapoi la firma 175 vizite
Poza Investigatii RMN
Foto

Afectiuni in sfera neurologie, neurochirurgie, ORL, oftalmologie, psihiatrie - inclusiv la pacienti de varsta pediatrica.

Exemple:

Patologie a coloanei vertebrale : procese inlocuitoare de spatiu in canalul spinal, infectii la nivelul canalului spinal, metastaze la nivelul coloanei vertebrale, alte afectiuni ale coloanei vertebrale.

 

ORL si oftalmologie

Toate procesele de la baza craniului, orbitei si gatului, partial: afectiuni ale retinei (tumori, sangerari). modificari ale nervului optic, procese ale caii optice, muschilor oculari, orbitopatie pe fond endocrin.

Afectiuni ale aparatului locomotor (ortopedie, chirurgie, neurochirurgie).

Exemple:

 

Medicina interna, oncologie, ginecologie, urologie

Metoda RMN este adecvata in mod special in cazul afectiunilor hepatice, afectiunilor la nivelul pelvisului si pieptului

MRCP - colagiopancreatografie prin rezonanta magnetica: metoda neinvaziva de reprezentare a ducturilor biliare si pancreatice (fara substanta de contrast)

O indicatie va exista in viitor pentru investigarea inimii (vaselor coronariene). Reprezinta anatomico-morfologica este deja posibila.

 

Cea mai moderna tehnica

Tomografia cu rezonanta magnetica nucleara este o procedura care in comparatie cu investigatia radiologica nu utilizeaza radiatia Rontgen ci campuri magnetice si unde radio.

In tomografele cu spin nuclear exista un puternic camp mangentic. Acesta atrage atomii corpului omenesc si ei isi modifica pozitia. Daca magnetul este deconectat atunci atomii sar din nou in pozitia lor initiala. Astfel atomii transmit semnale care pot si masurate cu antene foarte sensibile. Un calculator prelucreaza dn semnale o sectiune prina corp. In comparatie cu un computer tomografia prin tehnica RMN pot si reprezentate pe langa planurile orizontale de sectiune si alte planuri, fara a modifica pozitia pacientului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.