Ghidul Serviciilor
R.m.n. Diagnostica
inapoi la firma 175 vizite
Poza MRI Coloana Vertebrala
Foto

Investigatia MRI de coloana vertebrala se face raportat la cele trei segmente anatomice ale coloanei(coloana cervicala, toracala si lombo-sacrata) cu posibilitatea extensiei zonei de investigat in segmente alaturate, in functie de necesitati. Este indicata in aprecierea anatomie coloanei vertebrale, a maduvei spinarii, a nervilor spinali si in vizualizarea variantelor anatomice a lor si, de asemenea, in evidentierea in scop diagnostic sau preoperator a modificarilor de curbura ca de exemplu scolioza congenitala sau idiopatica (aparuta in adolescenta).

Investigheaza tesuturile patologice ale coloanei si are un rol major in in efectuarea bilantului pre si postoperator , in ghidarea infiltratiilor cu corticosteroizi cu scop analgetic (pentru dureri). Este metoda cea mai buna in diagnosticarea patologiei discurilor intervertebrale (protruzii, degenerescente, hernia de disc, evaluarea articulatiilor intervertebrale care sunt cauze frecvente de dureri lombare joase siale nervului sciatic.

Datorita detaliilor de acuratete pe care le confera, este metoda care stabileste cel mai clar diagnosticul de inflamatie si compresiune nervoasa, in evidentierea cauzelor posibile ale durerilor de spate (inclusiv post-fracturi cu compresiune medulara), in aprecierea extensiei si gravitatii infectiilor, a tumorilor care au punctul de plecare din maduva spinarii sau care s-au extins spre maduva spinarii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.