Ghidul Serviciilor
Garden Rustic, Spatii Verzi Timisoara
inapoi la firma 503 vizite
Poza Amenajare spatii verzi
Foto

Aranjarea si modelarea terenului

         Aranjarea terenului e partea cea mai mare si poate cea mai costisitoare a amenajării unei grădini.

Eventuala necesitate a schimbării solului, plastica terenului, amplasarea stâncilor şi a sistemului de irigaţii va determina în viitor aspectul general al întregii grădini. Acestea sunt componente mai puţin spectaculoase ale amenajării unei grădini, însă pe termen lung ele vor influenţa decisiv aspectul grădinii. Locul unora dintre arbuşti sau copaci poate fi schimbat în decursul anilor, însă neglijenţa privind prepararea solului şi a terenului nu mai poate fi corectată, ceea ce va influenţa negativ viaţa grădinii pe termen lung.

Stancariile si amenajarile acvatice

Stâncăriile, cu plastica terenului ce înconjoară stâncile- împreună cu arhitectura apei- formează cele mai frumoase părţi ale grădinii. Japonezii privesc pietrele ca pe elementele vii ale grădinii, la fel ca şi plantele. Poate nici nouă nu ne e străină această viziune asupra lucrurilor dacă ne gândim la cele 200 de milioane de ani de întâmplări pe care rocile le întruchipează.Toate stâncile folosite de noi sunt alese manual una câte una şi încorporate cu multă grijă pentru a da stâncăriei un aspect cât mai natural. Stâncile bine plasate în pământ conferă grădinii o demnitate calmă, bine echilibrată de animaţia plantelor alpine.Apa în stâncarie- sub forma unui pârâu sau a unui mic lac- adaugă o nouă dimensiune grădinii prin sunetul ei şi prin apariţia ei lină. Simbol al vietii, apa este un element indispensabil într-o grădină. Amenajarea unei grădini acvatice este o tendinţă din ce în ce mai actuală în amenajările peisagere. Cu greu am găsi în grădină o muzică mai liniştitoare decât clipocitul apei sau o scenă mai frumoasă decât cea a păsărilor care vin pentru a- şi potoli setea şi pentru a se scălda în pârâu.

Plante, copaciCopacii reprezintă elementul de legătură dintre grădină şi mediul înconjurător. Prin umbra lor, silueta din perioada hibernală, fineţea foliajului, culoarea, fructele, florile cât şi prin mărimea lor impunătoare copacii întotdeauna au stat aproape de inima fiecăruia dintre noi. Poate asta e cauza pentru care copacii se spune a avea suflete care le înalţă crengile formând astfel o conexiune între cer şi pământ. Copacii sunt de departe elementele verticale dominante ale grădinii, de aceea contează mult ce anume alegem şi unde îi plantăm.

ArbustiEi leagă vizual copacii de acele grupuri de plante care cresc aproape de nivelul solului. Arbuştii dau formă grădinii, limitează spaţiile, mărginesc potecile şi conferă moliciune statuetelor si diferitelor clădiri.

Plante perene, cu bulbi si cu tuberculiDeşi la prima vedere par a fi nesemnificative, acest grup de plante ne este cel mai drag. Rigiditatea reprezentată de crengile copacilor şi arbuştilor aproape că este îmblânzită de delicateţea şi coloritul plantelor perene. Ele dau o pată de culoare grădinii chiar şi atunci, când florile arbuştilor s-au ofilit deja.Plantele cu bulbi şi cele cu tuberculi sunt vestitorii primăverii şi fiind primele care înfloresc, ele sunt şi au fost dintotdeauna preţuite.

Plante anuale si bienale

În grădină înflorirea atinge apogeul primăvara şi la începutul verii, precum şi toamna. În locurile frecventate, la intrări sunt necesare plante, care să înflorească tot anul. Aceste plante sunt cele anuale şi bienale. Plantele anuale (petunii, begonii, salvii etc.) ne ornează grădina din luna mai până toamna- târziu, iar cele bienale (panseluţe, nu- mă- uita, bănuţei etc.) din luna octombrie până la începutul verii.

GazonulGazonul este baza fiecărei grădini. Calitatea gazonului are un rol determinant în ceea ce priveşte aspectul grădinii. Utilajele de care dispunem permit prelucrarea şi gazonarea suprafeţelor mari atât prin însămânţare cât şi prin montarea rulourilor de gazon. Din punct de vedere calitativ cele două metode dau acelaşi rezultat, însă prin montarea rulourilor de gazon se ajunge foarte repede la un gazon matur, pe când prin însămânţare acesta se obţine doar după 6- 8 tunsuri. În ceea ce priveşte pregătirea terenului, cele două metode nu diferă. Pentru însămânţare folosim doar seminţe de cea mai bună calitate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.