Ghidul Serviciilor
Garden Rustic, Spatii Verzi Timisoara
inapoi la firma 502 vizite
Poza Amenajari gradini
Foto

Unde te poti relaxa mai bine dupa o zi stresanta decat in gradina pe care ti-ai amenajat-o dupa bunul plac. Un mic paradis cere insa nu numai investitii materiale, ci si de ordin afectiv. Orice gradina este materializarea unui vis care cere efort si timp pentru intretinere.  Design-ul spatiului verde

In amenajarea unei gradini, se iau in calcul caracteristicile cladirii sau casei: amplasamentul, arhitectura, tipul solului, climat, conditii de drenaj, dar si stilul de viata al clientului cat si personalitatea acestuia.

E importanta disponibilitatea beneficiarului pentru intretinerea spatiului verde, prezenta copiilor, a animalelor de casa, utilitatea spatiului, preferintele cromatice. Cei mai multi proprietari de gradini prefera o amenajare simpla, care solicita timp minim de intretinere, atat cat isi pot permite persoanele ocupate.

Cel mai simplu este sa incerci sa imiti un colt de natura. E tipul de design asociat cu gradinile rustice englezesti, cu accent pe bordurile naturale din flori perene, arbori si arbusti, plante erbacee si cataratoare, care ofera culoare pe tot parcursul anului. Spatiul verde este pus in valoare de elemente de design care intervin in functie de tipologia proiectului - roci naturale, iazuri artificiale si fantani arteziene, alei si pavimente din diverse tipuri de piatra, statuete, elemente de iluminat.

Stilul francez, necesita mai multa grija si se preteaza mai bine pentru gusturile clasice si conservatoare. Este caracterizat de eleganta si ordine, presupune peluze, alei drepte, gard viu bine tuns, zone clar delimitate vizual, covoare de flori, iazuri ornamentale, fantani si chiar statuete.

Gradina in stil feng shui

Un tip de amenajare care te va pasiona, cu siguranta, este gradina feng shui. Ea impune cateva reguli de amenajare din care nu lipsesc copacii vesnic verzi, pozitionari speciale ale elementelor si mici caderi de apa sau iazuri.

Amenajare gradini si curti Timisoara

Niciun spatiu exterior destinat locuirii nu este complet daca nu este integrat in mediul inconjurator. Asa cum exista principii pentru ambientarea spatiului interior asa si pentru amenajarea spatiulului exterior exista anumite linii directoare. Daca alegeti o suprafata pe care decideti sa amplasati o cascada sau sa realizati o curte interioara, aceasta reprezinta una dintre cele mai importante decizii pe care le puteti lua in legatura cu peisajul exterior. Daca structura exista deja, puteti imbunatati aspectul spatiului existent printr-o evaluare a acestuia, urmata de realizarea unui plan de schimbare. De exemplu, in jurul cascadei puteti proiecta o gradina si puteti planta flori si arbusti pentru a evidentia valoarea estetica a acestuia. Realizarea oricaruia dintre aceste obiective necesita, insa, o planificare atenta a spatiului exterior si a peisajului inconjurator.

Peisagistica ar trebui sa ofere un cadru, cel putin la nivel teroretic, pentru amenajarea spatiului de locuit aflat in aer liber. Alegerea configuratiei si a modelelor de compozitie ar trebui sa se armonizeze si sa duca la realizarea unei ambiante pozitive in cadrul mediului inconjurator. Pentru a putea aplica pricipiile acestei discipline, petreceti un timp in scopul familiarizarii cu peisajul si notati caracteristicile acestuia: care ii sunt calitatile, care sunt cele mai frumoase privelisti, daca exista elemente naturale, copaci sau ape curgatoare. Luati in considerare dimensiunea si forma spatiului exterior existent, stilul arhitectural al casei, dar si preferintele personale.

Echilibrarea plantelor se refera la aranjarea diferitelor elemente ale spatiului exterior astfel incat ele sa fie stabile si echilibrate din punct de vedere vizual. Un obiect de dimensiuni mari sau greu poate fi echilibrat vizual de unul mai mic si mai usor, in cazul in care acesta din urma este mai inchis la culoare, are o forma neobisnuita sau neregulata, are o textura contrastanta sau prezinta detalii elaborate. Toate aceste amanunte vor ajuta la atragerea atentiei asupra obiectului mai mic si, in consecinta, la crearea echilibrului vizual cu obiectul mare. 

Armonia poate fi realizata prin selectarea si utilizarea acelor elemente care au caracteristici comune. Folosind elemente similare ca dimensiune, forma, culoare, textura sau detalii puteti crea sentimentul de relatie intre diferitele elemente ale peisajului. Patratul poate fi un exemplu de folosire a formei ca element unificator. 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.