Ghidul Serviciilor
Best Shape
inapoi la firma 172 vizite
Poza Tratamente corporale
Foto
Desi ramas multa vreme intr-un con de umbra, sistemul limfatic este la fel de important ca si sistemul circulator. Daca acest sistem nu si-ar face constiincios datoria, lumea nostra interioara ar "inebuni”. Am cadea mult mai usor prada infectiilor de tot felul, retentiile de apa si toxine ne-ar ingreuna organismul, iar celulita ar deveni un proces incontrolabil.

Pentru a asigura o buna irigare a tuturor organelor si tesuturilor, inima pompeaza sange sub o presiune destul de crescuta, fapt ce favorizeaza eliberarea lichidului interstitial in organism. In lipsa unui "sistem de pompare” la fel de eficient precum este inima pentru sistemul vascular, lichidul interstitial nu mai poate intra inapoi in vasele de sange si daca nu s-ar fi gasit o cale de a fi drenat, atunci ne-am umfla putin cate putin, grasimile si toxinele nu ar mai fi eliminate. Aici intervine roulul salvator al sistemului limfatic.

Vasele limfatice sint constituite intr-o "plasa" care acopera fiecare particica a corpului nostru. Am aratat mai sus cum, prin intermediul lichidului interstitial sunt transportate catre celule si tesuturi substantele nutritive. Prin intermediul aceluiasi lichid interstitial care "spala” tesuturilor, sunt colectate celulele moarte, rezidurile, bacteriile, virusii, substantele anorganice, apa si grasimile. Vasele limfatice au peretii atat de subtiri incat pot profita de miscarile tesuturilui muscular din jur, vasul limfatic fiind practic muls de contractiile muschilor dinspre extremitati (gambe, antebrat) spre interiorul organismului. De aceea drenajul limfatic in organism depinde mult de calitatea tesutului muscular. Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca muschii sa se contracte, tesutul conjuctiv sa fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie. Acesta este de fapt si mecanismul care explica eficienta masajelor in cresterea drenajului limfatic, masajul limfatic fiind o forma de compensare sau completare a functiilor tesutului muscular.

Dar sistemul limfatic nu are doar rolul de transportator al reziduurilor din organism ci si de distrugere a acestora. De fiecare data cand limfa trece prin ganglionii limfatici, globulele albe din ganglionii limfatici distrug bacteriile si toxinele, curatand limfa si pregatind-o pentru a reintra in sistemul sangvin.

Una dintre manevrele de baza masajul limfatic este presare usoara a acelor parti din organism unde sunt pozitionati ganglionii limfatici. Acesta tehnica de presare are roulul de a stimula activitatea globulelor albe.

In concluzie, efectele masajului limfatic sunt :

Stresul prelungit, sedentarismul, pozitia incorecta sau statul prea mult pe scaun, depunerile adipoase sau celulitice, interventiile chirurgicale, tulburarile de circulatie periferica, afectiunile cardiace, pulmonare, renale si endocrine sunt numai citiva dintre factorii care tulbura buna circulatiei a limfei in corpul nostru. Aceasta situatie pote fi remediata cu ajutorul drenajului limfatic, prin masaj.

Drenajul limfatic are si contraindicatii:

Se recomanda serii de minimum 10 sedinte (de doua ori pe saptamana).
Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.