Ghidul Serviciilor
Cedru - Centrul European Pentru Dezvoltarea Resurselor Umane
inapoi la firma 224 vizite
Poza Curs Auditor in domeniul calitatii
Foto

Ocupatia de auditor al calitãtii se referã la persoanele care efectueazã audituri în domeniul calitãtii, atât interne cât si externe (evaluare furnizori, certificare, acreditare si consultantã). Auditul este instrumentul de culegere a datelor care permite analiza si aprecierea mãsurii în care se obtin dovezi pentru furnizarea încrederii cã sunt satisfãcute conditiile specificate.

În functie de conditiile specificate, un audit se poate desfãsura în vederea identificãrii nivelului de implementare si eficientei unui sistem al calitãtii, în vederea certificãrii unui sistem al calitãtii, certificãrii unui produs, acreditãrii unui organism de certificare sau acreditãrii unui laborator de încercãri.

Persoanele care doresc sã devinã auditori ai calitãtii trebuie sã demonstreze atât competente generale, cum sunt competentele de planificare, de comunicare, de lucru în echipã, de perfectionare a pregãtirii profesionale, cât si competente specifice ocupatiei de auditor.

Competentele specifice ocupatiei de auditor sunt cele care se referã la auditul propriu-zis (întocmirea documentelor specifice, examinarea documentelor puse la dispozitie de auditat, colectarea si structurarea informatiilor specifice, analiza si aprecierea eficacitãtii sistemului de management al calitãtii auditat, întocmirea raportului de audit s.a.) si sunt obtinute în urma absolvirii cursurilor de instruire specificã. Deasemenea, auditorii calitãtii sunt specialisti care trebuie sã demonstreze abilitãti analitice, tenacitate, sã aprecieze situatiile în mod realist, sã aibã capacitatea de examinare, sã înteleagã operatiuni complexe dintr-o perspectivã largã si sã înteleagã rolul unitãtilor individuale în cadrul întregii organizatii.

Competenţele specifice ocupaţiei de auditor al calitatii sunt dezvoltate prin programe de formare profesională continuă organizate prin structuri (centre/ departamente/ organizaţii) autorizate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi/sau Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului şi/sau Autoritatea Naţională pentru Calificări.p>

Durată program:

96 ore ( pregătire teoretică şi practică)

Condiţii minime:

Studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă

Comptenţe generale dobândite:1. Analiza şi aprecierea conformităţii şi eficacităţii sistemului calităţii2. Colectarea şi structurarea informaţiilor specifice activităţii de audit3. Conducerea auditului4. Examinarea documentelor referitoare la sistemul calităţii şi întocmirea raportului de examinare5. Întocmirea documentelor specifice activităţii de audit6. Întocmirea raportului de audit7. Planificarea activităţii de audit

Număr de participanţi:

teoretică: 28 participanţipractică: 14 participanţi

Forme de evaluare:

Instrumente de evaluare:

Lectori:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.