Ghidul Serviciilor
Dermahealth
inapoi la firma 198 vizite
Poza Dermatoscopie negi faciali si corporali
Foto

Ce este dermatoscopia?

Dermatoscopia (denumita si dermoscopie sau microscopie epiluminescenta) reprezinta examinarea leziunilor cutanate folosind un instrument specializat numit dermatoscop. Dermatoscopul este un instrument format dintr-un sistem optic asemanator unei lentile la care este atasata o sursa de lumina. Medicul dermatolog plaseaza acest instrument deasupra leziunii cutanate ce se doreste a fi examinata si astfel analiza acesteia se poate face in detaliu.

Care sunt avantajele metodei ?

Posibilitatea examenului cutanat in detaliu ajuta la orientarea diagnosticului cancerelor cutanate, in mod particular diagnosticul melanomului malign si diferentierea melanomului malign de tumori melanocitare benigne (nevi/ alunite).

Metoda permite diferentierea leziunilor pigmentare (nevi/ alunite) de cele nepigmentare si a leziunilor maligne de cele benigne. Acest lucru face posibila depistarea precoce a melanomului malign si intr-un stadiu curabil.

Dermatoscopia poate aduce argumente in plus care sa justifice excizia chirurgicala a unei leziuni cutanate.

Ajuta la examinare atenta si completa a pacientului care se prezinta la cabinetul dermatologic

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.