Ghidul Serviciilor
Adventure Motorcycle Tours - Transylvania Live
inapoi la firma 374 vizite
Poza Termeni si Conditii de Inchiriere
Foto

Termeni si conditii de inchiriere motociclete:

1. Clientii, in calitate de beneficiari se obliga:

– sa respecte condiţiile de închiriere si exploatare a vehiculelor inchiriate, specificate in contract, pe timpul perioadei de inchiriere.

– sa predea motocicleta in condiţiile in care au preluat-o la data, ora si locul stabilit de comun acord.

– sa posede permis de conducere national sau international valabil, cu o vechime de cel putin un an şi vârsta de peste 21 de ani, împliniti la data închirierii vehiculelor.

2. REZERVARE • O zi de inchiriere reprezinta o zi calendaristica, program de inchiriere: de la 09:00 am la 06:00 pm, duminica inchis (si sambata in perioada de sezon intermediar). Preluarea si predarea motocicletelor in afara programului specificat va fi taxata cu 50 EURO. 

Anularea contractului de inchiriere de catre client inainte de preluarea motocicletei Clientul este indreptatit in orice moment sa anuleze contractul de inchiriere dar va trebui sa achite catre Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live o taxa de anulare dupa cum urmeaza: anularea cu 61 zile sau mai mult inainte de inceperea calatoriei – 90 EURO/pers./pachet reprezentand taxa de anulare intre 60 – 41 de zile inainte de inceperea calatoriei, pierderea avansului intre 40 – 31 de zile inainte de inceperea calatoriei – 50% din costul pachetului va fi retinut ca taxa de anulare cu 30 de zile sau mai putin – 100% din costul pachetului va fi retinut ca taxa de anulare

3.TARIFE SI PLATI

Pentru fiecare inchiriere in parte, la preluarea vehiculelor se va depune o garantie (intre 500 EURO – 1500 EURO in functie de tipul vehiculului solicitat). Garantia va fi inapoiata clientului in momentul returnarii vehiculelor (inclusiv a remorcii tractate) fara daune, curate si cu plinul de combustibil facut.

Plata serviciilor de închiriere către Adventure Motorcycle Tours  – Transylvania Live se va face de către beneficiari conform tarifelor stipulate si convenite specificate in fiecare oferta, in cash sau in contul Adventure Motorcycle Tours –Transylvania Live, in baza facturilor emise.

4. Termeni si conditii de inchiriere:

• Motocicleta/autovehiculul va fi predata clientului curata, avand rezervorul de combustibil plin si in perfecta stare de functionare, fara defecte exterioare vizibile. Clientul va returna motocicleta/autovehiculul + remorca in aceleasi conditii, precum si documentele si accesoriile primite la preluare, la data si ora prevazute in contract.

• toate amenzile de trafic, taxe de drum, autostrada, etc., cad in responsabilitatea clientului.

• motocicleta/vehiculul nu va fi condusa fara permisiunea Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live de o alta persoana decat cea inscrisa in contract.

• Persoana care inchiriaza motocicleta/vehiculul va achita pretul de inchiriere pentru perioada de inchiriere mentionata. Daca vehiculele vor fi returnate inainte de data si ora de predare mentionate in contract nu se vor restitui sume din cele incasate initial. O zi de inchiriere = 1 zi calendaristica, ore de inchiriere de la 09:00 AM la ora 06:00 PM, inchis duminica (si sambata in sezon intermediar). Preluarea/predarea motocicletelor in afara orelor de program va fi taxata cu 50 EURO.

Taxe aditionale: Persoana care inchiriaza motocicleta va achita catre Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live sau autoritatilor competente, la cerere, toate taxele incluzand: a) perioada in care persoana care inchiriaza vehiculul si il pastreaza in posesia sa; (b) taxe pentru soferi aditionali; (c) Servicii si produse achizitionate optional; (d) combustibil, in cazul in care returnati motocicleta/autovehiculul cu mai putin combustibil decat la preluare; (e) taxe aplicabile; (f) parcari, taxe de drum, pod, autostrada, cheltuieli de judecata, tractarea motocicletei/autovehiculului, depozitarea acestestora si taxe de eliberare a autovehiculelor in cazul in care aceasta a fost ridicata din diferite motive de catre autoritati si alte cheltuieli care implica Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live sau autovehiculul inchiriat, cu exceptia cazurilor in care aceste cheltuieli survin din vina Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live toate amenzile de trafic sau parcare vor face subiectul a unei taxe de procesare de 30 EUR de catre Transylvania Live; (g) toate cheltuielile pe care Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live le face pentru a localiza si recupera vehiculul in cazul in care persoana care l-a inchiriat nu o returneaza la timp sau in cazul in care conform acestui contract este necesara recuperarea vehiculului; (h) toate costurile, incluzand onorarii ale avocatilor inainte si dupa proces, pe care Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live trebuie sa le plateasca pentru a rezolva in instanta o problema aparuta intre Transylvania Live si client; (i) un procent de 2% pe luna reprezentand taxa de plata intarziata, pentru toate sumele datorate de catre client si neachitate la timp; (j) EUR 50 plus EUR 4/km pentru fiecare km intre locatia de inchiriere si locul unde vehiculul a fost returnat sau abandonat, plus orice cheltuiala suplimentara care intervine pentru a realiza acest obiectiv; (k) o taxa rezonabila (care nu poate depasi suma de EUR 30 pentru serviciile de spalatorie auto in vederea spalarii vehiculului returnat murdar; (l) In cazul in care vehiculul va fi returnat cu rezervorul de combustibil cu mai putina benzina decat la momentul predarii acesteia catre client, costul serviciului de alimentare cu combustibil € 12 plus costul combustibilului lipsa va fi taxat; (m) pierderea uneltelor/documentelor/ accesoriilor va fi taxata cu suma de minim EURO 100 (in functie de costul accesoriilor/documentelor/uneltelor pierdute.)

5. Asigurare obligatorie civila auto/CASCO

Asigurarea obligatorie civila auto in ceea ce priveste vehiculele este oferita.

Asigurare CASCO (inclusiv impotriva furtului) pentru motocicletele inchiriate disponibila contra cost – la cererea clientului.

 6. Autorizare de incasare credit card/garantie securitate:

Persoana care inchiriaza autovehiculele mentionate mai sus (inclusiv a remorcii tractate) autorizeaza Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live sa incaseze cartea de credit a acestuia/garantia de securitate lasata in cash pentru taxele mentionate mai sus si pentru orice taxe de inchiriere aditionale neachitate la momentul preluarii motocicletei, pentru orice taxe suplimentare care reies in urma predarii motocicletei si pentru amenzile de parcare sau orice incalcare a legislatiei in trafic pe perioada in care acesta a avut in chirie vehiculele inchiriate. In cazul in care cartea de credit nu acopera suma totala a acestor cheltuieli, persoana care inchiriaza motocicleta este de acord sa plateasca pe loc in momentul in care a primit factura acestor servicii.

7. Folosinta: Persoana care inchiriaza vehiculele nu le va opera inafara granitelor Romaniei decat cu aprobarea Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live. Persoana care inchiriaza si conduce vehiculul se va supune regulilor de circulatie si legislatiei in vigoare din tara in care va conduce vehiculul. Persoana care inchiriaza vehiculul va verifica nivelul uleiului de motor la fiecare alimentare si va raporta imediat orice defect mecanic direct catre Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live. Persoana care inchiriaza si utilizeaza vehiculul nu va repara vehiculul, nu va solicita serviciile unui service, nu va inlocui orice parte sau accesoriu al acestuia pe perioada inchirierii fara acordul prealabil al Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live. Persoana care inchiriaza si utilizeaza vehiculul il va pastra inchiriat inchis pe perioada in care nu il utilizeaza. Vehiculele (inclusiv remorca tractata) nu vor fi parcate decat in parcari sigure si pazite. In cazul in care vehiculul a fost implicat intr-un accident, persoana care l-a inchiriat si il utilizeaza conform contractului are obligatia de a anunta imediat atat politia cat si Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live.

8. Este interzisa folosirea vehiculelor inchiriate:

Persoana care inchiriaza vehiculele nu va folosi sau permite ca acestea sa fie folosite: (i) de orice alta persoana decat cele specificate in prezentul contract; (ii) sa ofere servicii de transport persoane sau obiecte inchiriate; (iii) sa tracteze sau sa impinga orice (cu exceptia autovehiculului Nissan care este inchiriat; (iv) sa fie utilizate intr-un test, cursa sau competitie sau pe drumuri nepavate; (v) sa instruiasca o persoana care nu detine permis de conducere cu aceste vehicule; (vi) de orice persoana careia ii este interzis de lege sa conduca astfel de vehicule; (vii) in timp ce se afla sub influenta alcoholului sau a vre-unei substante halucinogene, sau sub influenta vre-unor medicamente prescrise sau nu de medic care pot sa afecteze abilitatea sa de a manevra si opera vehiculul; (vii) pentru orice scop ilegal, incluzand transportarea unor substante interzise sau de contrabanda. Orice violare a acestui paragraf incheie automat inchirierea si face chiriasul raspunzator catre Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live pentru toate amenzile, taxele, penalitatile, tractare si costuri de depozitare incluzand toate cheltuielile de judecata. 

9. Conditii de returnare a autovehiculului: persoana care inchiriaza vehiculele trebuie sa le retuneze catre biroul de inchirieri al Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live, la data si ora specificate in acest contract, in aceleasi conditii in care vehiculele au fost primite exceptand uzanta normala.

10. Responsabilitatea in cazul unor daune aduse autovehiculelor sau pierderea acestora; raportarea evenimentelor catre cel mai apropiat birou de politie: Persoana care inchiriaza vehiculul este responsabila pentru toate daunele aduse incluzand costul reparatiilor necesare, diminuarea valorii de piata a vehiculului si imposibilitatea de a mai fi folosita, sau valoarea actuala de vanzare a vehiculului la data accidentarii daca motocicleta nu mai poate fi reparata si utilizata sau daca Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live alege sa nu o repare, chiar daca este sau nu vina persoanei care a inchiriat vehiculul. Persoana care inchiriaza si utilizeaza vehiculul este responsabila in cazul furtului acesteia, imposibilitatea de a mai fi folosita, diminuarea valorii vehiculului cauzata de daunele produse sau repararea acesteia, si o taxa rezonabila care sa acopere cheltuielile administrative ale Transylvania Live in ceea ce priveste orice solicitare de acoperire a daunelor produse, fie ca persoana care a inchiriat vehiculul e vinovata sau nu de producerea acestora. Daca persoana care inchiriaza vehiculul considera ca propria lor asigurare acopera pagubele produse, acesta va pune la dispozitia Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live o copie a asigurarii, numele asiguratorului precum si numarul politei de asigurare sau al firmei care a emis cardul de asigurare. Chiriasul autorizeaza Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live sa colecteze pierderea direct de la asigurator. De asemenea persoana care a inchiriat vehiculul autorizeaza Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live sa colecteze pierderile direct de la a treia parte implicata si responsabila pentru pagubele produse. Adventure Motorcycle Tours –Transylvania Live va returna orice suma colectata in plus fata de pagubele suferite. Persoana care inchiriaza vehiculul trebuie sa raporteze orice accident, incident, furt sau vandalism catre Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live si catre cel mai apropiat birou de politie imediat ce acesta descopera ca vreunul din aceste evenimente s-a produs.

 

11. Reintrarea in posesie: Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live poate sa reintre in posesia vehiculului in orice moment daca acesta este gasit parcat ilegal, neinchis, utilizat contrar prevederilor legale sau a prevederilor acestui contract  sau in momentul in care vehiculul pare a fi abandonat. Adventure Motorcycle Tours – Transylvania Live poate de asemenea reposeda vehiculul in orice moment se descopera ca persoana care a inchiriat-o a inteles gresit prevederile acestui contract. 

 

12. FORTA MAJORA:

Niciuna dintre parti nu raspunde de neexecutarea la termen sau executia necorespunzatoare a obligatiilor respective, daca aceasta a fost determinata de forta majora asa cum este definita prin lege.

Partea care invoca forta majora este obligata sa o comunice in termen de 5 zile celeilate parti, insotita de actele doveditoare.

Daca in termen de 5 zile forta majora nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a contractului.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.