Originar din Asia, orezul este cel mai raspandit aliment de pe pamant. Orezul negru este de departe cel mai bogat in nutrienti dintre toate speciile de orez, contine cu pana la 5 ori mai multe vitamine si minerale decat orezul brun. Legenda spune ca numai imparatii aveau acces la acest aliment pe vremuri. Este foarte bogat in aminoacizi, fier, zinc, cupru. Puteti sa-l preparati ca atare sau in amestec cu alte specii de orez. In orezul negru se gasesc aceiasi antioxidanti care ii mai gasim in fructele de afine si de acai.Pentru a gati perfect o portie de orez negru: clatiti bine orezul negru, si puneti la fiert o cana de orez negru la doua cani de apa, aduceti la punctul de fierbere, amestecati odata, apoi lasati la foc mic 25-30 de minute, pana se absoarbe toata apa. Daca aveti vase din novocrom, dupa ce da in clocot si ati amestecat odata, puteti lua vasul de pe foc si lasati-l 25-30 de minute, timp in care va continua procesul de fierbere pana la absortia totala a apei.