Ghidul Serviciilor
Urbio Ro
inapoi la firma 332 vizite
Poza Centrale Termice
Foto

Cazane din otel cu Gazeificare pentru combustibil lemnos, bricheti, resturi vegetale si forestiere.

Tehnologia gazeificarii exploateaza principiul arderii cu flacara “rasturnata”si nu se refera la combustia gazelor sau a altor combustibili fosili. Acest principiu este cunoscut ca si ”distilarea lemnelor”. Lemnele uscate puse in incaperea superioara a centralei, in contact cu jarul produs pe gratar, genereaza gaze care prin combinare cu aerul creeaza un amestec. Acest amestec este aspirat prin gratar in zona inferioara a focarului care se numeste si zona de schimb, unde va crea flacara rasturnata sau flacara inversa. Prin acest proces de gazeificare nu se ard in mod direct lemnele, ci gazele continute de acestea permitand astfel o ardere completa a combustibilului solid, ceea ce inseamna un randament ridicat de combustie, respectiv la 80 – 90% si un impact ambiental foarte slab datorita absentei in gazele reziduale a elementelor nearse si a substantelor nocive. Astfel, consumul de lemn este cu mult mai redus si alimentarea cazanului cu lemn se va face mult mai rar comparativ cu un cazan pe lemne conventional sau o soba. Cazanul nu poate fi utilizat pentru arderea rumegusului si a deseurilor lemnoase de mici dimensiuni. Acestea pot fi arse numai in cantitati mici impreuna cu bustenii (max. 10%).

O caracteristica notabila a acestui model de centrala este tocmai palnia de alimentare de mare dimensiune ce va scuteste de efortul suplimentar si neplacut de a pregati si taia lemnul in bucați mici. Pentru protejarea cazanului impotriva depunerilor de gudron, care prin condensare se transforma in acizi, este obligatorie asigurarea temperaturii de retur de minim 65 grade C, prin kitul de serpentina.

Corpul cazanului este construit din placi de otel sudate cu grosimea de 3 – 6 mm. Palnia de alimentare are o piesa termorezistenta prevazuta cu o deschidere rectangulara pentru transferul gazelor arse si a gazului. Dedesubtul acesteia, in spatiul post-combustie, este situata o tava pentru cenusa. In partea posterioara a cazanului exista un canal vertical pentru gazele reziduale cu o trapa glisanta pentru combustibil. In partea superioara, exista de asemenea o ramificatie de absorbtie pentru racordarea la orificiul de evacuare a gazelor.In partea superioara a peretelui frontal este prezenta o usa de alimentare si in partea inferioara este prezenta o usa pentru evacuarea cenusii. In partea frontala a capacului superior este prezenta o tija de actionare a trapei glisante pentru gaze arse. Izolatia exterioara a corpului cazanului consta din vata minerala amplasata sub panourile mantalei exterioare. Cazanul este prevazut in partea superioara cu un panou de comanda pentru reglarea electromecanica.In partea posterioara a cazanului exista un canal pentru admisia aerului primar si secundar cu o clapeta de reglare in care aerul este incalzit la o temperatura ridicata.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.