Workshop-ul se adreseaza atat fotografilor incepatori cat si celor cu abilitati medii.
Perioada: 4 .. 8 iulie 2012.
Cazare: in Miercurea Ciuc, camere cu 2 si 3 paturi. Masa se serveste la un restaurant aflat la 10 min de mers pe jos.
Costuri:
Pretul include si doua/trei mese pe zi. Nu este inclus transportul. Pentru constanteni vom organiza transport cu masinile proprii, costul fiind in jur de 135 – 150 lei/pers.
Suma necesara inscrierii conform optiunilor poate fi achitata la sediul de vis-a-vis de Delfinariu sau se vireaza in contRo38CECETC1001RONO703513 / Societatea Foto Profesional.Relatii la tel 0722 326 700 dupa ora 11.
Data limita de inscriere este duminica 1 iulie 2012
Ziua celor 1000 de fete secui a fost organizată pentru prima dată în anul 1931 la iniţiativa renumitului etnograf Domokos Pál Péter având drept scop păstrarea tradiţiilor şi portului popular. În acea perioadă se considera, că acestea sunt uitate de tinerele care pleacă din zonă în căutarea unui loc de muncă. Manifestările au fost interzise de comunişti şi relansate după 1989, ideile de bază rămânând la fel de actuale. Astfel din 1990 se organizează anual Ziua celor 1000 de fete secui. Deşi pentru a realiza o fotografie cu cele 1000 de fete în costume populare secuieşti va mai trebui să aşteptăm puţin, organizatorii se străduiesc să continue tradiţia şi să strângă cât mai mulţi participanţi la această sărbătoare a portului, dansului şi cântecului popular.
Sursa : http://www.welcometoromania.ro
In acest an intalnirea traditionala va avea loc in ziua de sambata 7 iulie.
Pentru acest eveniment se organizeaza si o sedinta foto dar fotografiile cele mai frumoase pot fi facute pe durata a mai bine de 5 ore, cat tine manifestarea. Costumele populare, cadrul natural sunt tot atatea motive pentru fotografii originale.
Obiective propuse spre vizitare:
Varful Sumuleu (Miercurea Ciuc);
Catedrala din Miercurea Ciuc;
Castelul Lazarea (comuna Lazarea);
Lacul Rosu – Cheile Bicazului;
Barajul de la Frumoasa;
Intalnirea celor 1000 de fete de secui.