Intervenţiile chirurgicale sunt efectuate predominant prin tehnici minim-invazive, oferindu-vă astfel un tratament rapid, corect, performant şi modern care vă reduc timpul de spitalizare şi disconfortul postoperator.
Chirurgia laparoscopica este o metoda de interventie chirurgicala care prezinta o serie de avantaje medicale si financiare comparativ cu operatiile clasice.Interventiile laparoscopice presupun introducerea in abdomen a unei camere de luat vederi care afiseaza imagini din interiorul organismului pacientului. Instrumentarul medical necesar operatiei (pense, foarfece, ace de cusut etc) este introdus in corpul pacientului prin alte orificii, de mici dimensiuni, create in peretele abdominal. Efectuarea unei interventii laparoscopice se poate face si numai prin ombilic (orificii naturale).In timpul interventiei, toate miscarile facute de chirurg sunt vizibile pe un monitor video extern. Calitatea imaginii afisata pe monitor este foarte buna, de inalta definitie (HD). Acuratetea imaginilor intraoperatorii ofera avantaje chirurgului tocmai in cazurile foarte dificile.Disectia fina si acuratetea gesturilor realizate in cadrul interventiilor laparoscopice fac ca acest tip de interventie sa fie insotit de pierderi reduse de sange, in timp ce traumele resimtite la nivelul organelor interne si peretelui abdominal sunt mult reduse.Chirurgia laparoscopica poate fi utilizata si in cazul colecistectomiilor, herniilor hiatale, bolii de reflux, achalasiei cardiei, apendicectomiei sau afectiunilor intestinului gros. Acest tip de operatie se recomanda si in cazul histerectomiei, precum si a interventiilor asupra ovarelor. In acest spital laparoscopia abdomino-pelvina este utilizata pentru orice afectiune cu recomandare in chirurgia minim invaziva.
Avatajele chirurgiei laparoscopice
Medicale:
Financiare:
Chirurgia herniilor
Hernia este o boala pentru care chirugia reprezinta singura solutie terapeutica. Echipa acestui spital privat include medici cu experienta, care au la activ mii de operatii de hernie. In plus, la Delta Hospital, interventiile se fac laparoscopic, un avantaj clar pentru pacient, care se recupereaza mult mai rapid.Herniologia este ramura medicala care se ocupa cu studiul herniilor, defecte parietale localizate la nivelul peretelui abdominal prin care structurile anatomice au tendita sa paraseasca pozitiile ocupate in mod normal.Herniile sunt de mai multe tipuri, in functie de modul de producere: inghinale, femurale, ombilicale, epigastrice – la nivelul unui orificiu preexistent al peretelui abdominal sau eventratii (hernii postincizionale) – apar in urma unor interventii chirurgicale la nivelul unei cicatrici postoperatorii.Desi mecanismul de producere difera, in majoritatea cazurilor este vorba de tesuturi de colagen slab, peste care se pot suprapune factori precum obezitate, diverse conditii fiziologice (sarcina) sau patologice (afectiuni pulmonare cu tuse cronica, constipatia cronica, eforturile prelungite si disproportionate fata de capacitatea muscular) alaturi de stilul modern de viata sedentar, profesia, regimul alimentar sau fumatul.
Materiale de proteza folosite in tratamentul herniilor
Materialele de proteza utilizate in prima faza in tratamentul herniilor au fost biologice – fascii, tendoane, muschi – insa inconstant rezultatelor a determinat comunitatea medicala sa continue cercetarile.Materialele de sinteza au fost pasul urmator, acestea avand rezultate evident mai bune si o evolutie constanta, fiind actualmente principal resursa terapeutica.Dupa ce initial s-a folosit polipropilena, in prezent materialele de tip Gore-Tex t.m. pot fi folosite la defecte parietale de dimensiuni foarte mari, fiind complet biocompatibil si neaderent in contact direct cu ansele intestinale.Indiferent de structura sa, fiecare plasa actioneaza ca o matrice, ca un suport, pe care se construieste cicatricea durabila definitive. Contributia majora a plasei este ca elimina tensiunea la nivelul defectului parietal, permitand refacerea durabila si lipsita de dureri postoperatorii a pacientului.Biocompatibilitatea materialelor proteza este remarcabila, integrarea printre structurile parietale fiind atat de buna incat, dupa o perioada, singurul indiciu al prezentei plasei este evidentierea ecografica a acesteia. Preturile acestor materiale a scazut progresiv, ceea ce permite, alaturi de rezultatele excelente in timp, impunerea procedeelor protetice ca principala linie terapeutica in hernii si eventratii.
Tipuri de hernie