Fiecare proprietar al unui spatiu locativ, care beneficiaza de servicii de incalzire si apa calda furnizata de TERMOENERGETICA Bucuresti trebuie sa urmeze o procedura de debransare stabilita prin ordinul ANRSC nr. 91 din 2007.
Procedura de debransare are la baza constituirea unei documentatii tehnice care cuprinde urmatoarele documente:
• cerere de debransare totala;• imputernicire;• codul unic de inregistrare al proiectantului;• acordul in original al Asociatiei de Proprietari;• acordul in original al vecinilor;• contract de furnizare sau aviz tehnic de racordare la sistemul de distributie gaze naturale;
Proiectul tehnic de debransare trateaza modul in care sistemul de incalzire se comporta ca urmare a modificarilor aduse instalatiei initiale, si masurile ce se impun pentru echilibrarea hidraulica a acestuia. Acesta se intocmeste pe baza informatiilor cuprinse in documentele solicitate, beneficiarul fiind direct raspunzator de acuratetea informatiilor inscrise in acestea.
Dupa constituirea documentatiei de debransare, acesta se depune la registratura TERMOENERGETICA Bucuresti in vederea emiterii avizului tehnic de debransare,
Daca documentatia tehnica este completa si proiectul de debransare este corect intocmit atunci se va emite avizul de debransare.
Daca documentatia tehnica sau proiectul de debransare sunt incomplete sau nu sunt corect intocmite. atat proiectantul cat si beneficiarul primesc o adresa de instiintare prin care le sunt aduse la cunostinta completarile necesare la dosar si termenul limita pina la care trebuie sa se depuna acestea. In acest caz, clientul trebuie sa a puna la dispozitia proiectantului documentele si informatiile solicitate de catre TERMOENERGETICA.
Dupa emiterea avizului de debransare si stampilarea acestuia de presedintele Asociatiei de Proprietari, beneficiarul debransarii se deplaseaza la Serviciul de facturare de sector unde se intocmeste procesul verbal de debransare si astfel se incheie procedura de debransare.