Ghidul Serviciilor
Rollsoft Sisteme De Alarma Antiefractie Sibiu
inapoi la firma 240 vizite
Poza Sisteme de Control Acces
Foto

Sistemele de control acces reprezinta unul dintre cele mai sigure şi eficiente metode de protecţie a unui obiectiv, datorita restrictionarii accesului persoanelor sau autovehiculelor in amplasament. Functiile acestuia, ofera administratiei un control riguros al acces-ului in zonele de importanta, cu evidentierea activitatii prin rapoarte detaliate.

In functie de tipul comunicatiei echipamentele de control acces pot functiona independent sau in retea.

Functionarea independenta (standalone) asigura accesul pe baza autorizarii pre programate, fara inregistrarea sau transferul evenimentelor de acces. Aceste echipamente ofera un set minimal de functii fiind destinate zonelor cu securitate scazuta sau medie.

Functionarea in retea (RS 485 sau Ethernet) permite stocarea evenimentelor de acces in memoria locala a cititorului si apoi transferarea spre un calculator de administrare. Aceaste lucru permite extinderea functionalitatii cu accesul in intervale orare predefinite si prin anumite usi pe baza unor profile.

Complexitatea sistemelor este determinata de cele patru componente principale: Metoda de identificare, Echipamentele electronice pentru comanda, Dispozitivele pentru blocarea accesului si Software administrare. 

METODA IDENTIFICARII Metoda de identificare are o importanta fundamentala in securitatea unui sistem de control acces.

Oferta noastra include echipamente bazate pe tehnologii precum RFID (proximitate) sau biometrice, cu amprenta sau recunoasterea fetei. Cea mai uzuala metoda este identificarea prin radiofrecventa RFID sau proximitate. Avand la baza o identificare fara contact, tehnologia RFID ofera beneficii certe pentru orice utilizator. O descriere detaliata a acestei tehnologii, precum si aplicatii specifice o regasiti in brosura “Tot ce trebuie sa stiti despre RFID“.  Asiguram o gamă larga de tehnologii RFID, precum: EM4100, HiTAG, i-CODE, MIFARE, LEGIC, HID.

Identificarea cu amprenta sau recunoasterea fetei asigura o securitate mai ridicata a accesului fiind mai dificil de fraudat, datorita informatiilor biometrice. Inrolarea amprentelor se poate realiza prin intermediul unui cititor de amprente pentru birou sau direct la unul din terminalele din retea.

ECHIPAMENTE

Centrale sau controllere – deservesc una sau mai multe usi in ambele sensuri, si permit conectarea unei game diverse de cititoare de proximitate sau biometrice. Acestea sunt conectate intr-o retea de comunicatie si administrate cu un software specializat.

Cititoare independente/standalone – asigura un numar redus de carduri autorizate in memorie, si setarea unor parametrii standard: timp deschidere si inchidere a usii, indicator luminos si acustic, releu intern pentru comanda yalei electromagnetice.

Cititoare inteligente IP – fiind cea mai noua generatie de cititoare cu controller incorporat, care asigura atat o functionare independenta cat si conectarea in reteaua locala de calculatoare. Acest lucru confera costuri reduse la instalare, o izolare a posibilelor defecte la nivelul echipamentului, extinderea rapida si cu costuri minime a sistemului.

DISPOZITIVE PENTRU BLOCAREA ACCESULUI

Dispozitivele sunt alese in functie de tipul accesului, numarul utilizatorilor si clasa de securitate. Aceste dispozitive sunt supuse pe parcursul utilizarii unor uzuri mecanice puternice ce afecteaza functionarea prematura a sistemului, de aceea utilizam numai produse de calitate cu garantia unui numar cat mai ridicat de ore de functionare.

Yale electromagnetice, electromagneti forta sau bolturile electromagnetice sunt utilizate la echiparea usilor de acces in vederea comenzii acestora de catre cititorul de proximitate.

Turnicheti semiinaltime sau verticali destinati accesului pietonal sunt utilizati in special pentru administrarea traficului pietonal in interiorul aeroporturilor , in statiile de cale ferata , puncte pentru acces in cladirile de utilitate publica, puncte de verificare al biletelor sau taxare la facilitati sportive, stadioane, stranduri, centre SPA, sali pentru spectacol, expozitii, teatre, cinematografe, sau puncte de acces si pontaj la locul de munca ( zone dedicate in fabrici sau birouri).

Pentru accesul autovehiculelor sunt utilizate bariere auto amplasate la limita de proprietate in zonele de acces, fiind foarte utile si in cadrul sistemelor de parcare cu plata.

SOFTWARE

Aplicatia software asigura administrarea sistemului si permite configurarea urmatoarelor operatii: autorizarea persoanelor pentru acces in anumite zone si anumite intervale orare, vizualizarea starii de prezenta/absenta in timp real, vizualizarea starii usilor si comanda online a acestora, definirea de grupe de acces pentru persoane, vizualizarea, filtrarea si arhivarea evenimentelor de acces.

Exista posibilitatea extinderii functionalitatii cu pontaj electronic, fapt asigurat de software-ul de administrare al sistemului, cu posibilitatea exportului datelor de pontaj catre alte aplicatii software ca SAP, ERP sau salarizare.

Sisteme de control acces pot functiona independent sau interconectate cu sistemele de alarma sau supraveghere video, realizand  un sistem integrat de securitate al cladirii. Astfel camere de supraveghere pot fi comandate de evenimentul de acces pentru a prelua o imagine in momentul accesului.

Pentru firmele integratoare oferim o gama larga de echipamente si accesorii pentru pontaj electronic si control acces prin magazinul nostru online RFID Shop.

In functie de dimensiunea societatii si complexitatea accesului va putem oferi cea mai potrivita solutie tehnica, de aceea va asiguram consultanta gratuita pentru implementarea unui sistem de control acces.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.