Ghidul Serviciilor
Euromaterna, Spital Privat De Obstetrica Si Ginecologie Constanta
inapoi la firma 185 vizite
Poza Ginecologie
Foto
Foto

Ginecologia este o specialitate chirugicala care se ocupa cu bolile sistemului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare). Spitalul privat de obstetrica si ginecologie Euromaterna din Constanta furnizeza o paleta larga de investigatii diagnostice in specialitatea ginecologie: analize de laborator, histerosalpingografie, ecografie endovaginala si abdominala, colposcopie. Examenul citologic vaginal si mamografia sunt examenele de baza in screeningul cancerului de col si cancerului mamar, cele mai frecvente cancere din randul populatiei feminine.

Consultatia ginecologica

Consultatia ginecologica este un pas obligatoriu in existenta femeii. Vizita la medicul ginecolog va insemna, in general, un examen al pelvisului, recoltarea pentru testul Babes-Papanicolau si analiza secretiei.

Cand si cat de frecvent trebuie sa mergeti la ginecolog?

Odata cu aparitia primului ciclu menstrual si cu inceputul transformarilor legate de pubertate, adolescentele trebuie sa mearga la ginecolog. Chiar daca nu au avut contact sexual, ele au cu siguranta intrebari in legatura cu sexualitatea lor, cu felul in care trupul li se schimba cu fiecare zi.

O adolescenta corect informata va putea face cele mai bune alegeri in ceea ce priveste viata ei sexuala, va sti cum sa previna sarcini nedorite si sa se pazeasca de boli cu transmitere sexuala. In plus, o relatie de incredere si un dialog real cu medicul ginecolog o vor pregati pentru viata ei de femeie adulta. Daca sunteti mama unei fete adolescente, incurajati-o si insotiti-o (daca doreste) la prima ei consultatie ginecologica.

Odata ce ati devenit activa din punct de vedere sexual, este recomandat sa va faceti testului Babes-Papanicolau anual pana la varsta de 30 de ani. Dupa ce ati depasit aceasta varsta si ati avut deja 3 teste consecutive cu rezultate normale, puteti face consultatia din 3 in 3 ani. Testul Babes-Papanicolau are rolul de a depista cancerul de col uterin. Efectuarea cu regularitate a testului inseamna descoperirea precoce a acestei afectiuni si, in consecinta, sanse mult mai bune in tratarea ei cu succes.

Exceptand acest control anual obligatoriu, adresati-va ginecologului daca apar urmatoarele situatii:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.