Ghidul Serviciilor
Grico-Roserv
inapoi la firma 210 vizite
Poza Avantaje panouri solare
Foto

Este unanim acceptat astazi  faptul ca folosirea panourilor solare este cea mai economica metoda pentru preparare apa calda menajera dar si pentru  incalzire ; mai mult chiar este  si cea mai ecologica. Si in conditiile in care energia este din ce in ce mai scumpa , este una din solutiile la indemana pentru reducerea cheltuielilor . Sa si explicam putin:

Incalzirea economica.

Prin folosirea panourilor solare, caldura degajata in timpul zilei de catre soare, este preluata de aceste panouri solare si folosita pentru a incalzi direct apa sau un agent termic intermediar . Pentru ca nu vom mai folosi sistemele de incalzire electrice sau pe gaz, iar pentru ca soarele ne da caldura pe gratis, putem vorbi de o reducere intre 20 - 100% a cheltuielilor folosite pentru obtinerea apei calde menajere si incalzire . Desigur, Romania nu se afla intr-o zona in care sa putem profita de caldura soarelui pentru un an intreg, astfel ca pentru perioada rece, folosirea metodelor conventionale de incalzire este necesara in completare . Cu toate acestea, economia calculata la nivelul unui an intreg, este considerabila , amortizarea investitiei realizanduse in 1 – 3 ani .

Incalzire ecologica.

Metodele traditionale de incalzire utilizeaza procese de ardere si duc la degajarea unor imense cantitati de CO2 in natura. Preluand caldura de la soare si folosind-o pentru a ne incalzi apa sau spatiile , contribuim si fiecare din noi  la salvarea naturii si a planetei noastre, devenim mai ECO.

Cateva din avantajele folosirii energiei solare:

- este gratuita, atata timp cat soarele este pe cer va puteti bucura de avantajele unei incalziri absolut gratuite fara grija cresterii preturilor - instalatia necesita doar o intretinere minima - este ecologia, regenerabila si nu polueaza - energia solara este practic inepuizabila - durata mare de viata, de circa 20 de ani.

Energia solara este folosita  pentru producerea apei calde menajere, incalzirea piscinelor cat si pentru  incalzirea spatiilor de locuit , publice sau industriale . Sistemele clasice de incalzire care utilizeaza  energie electrica sau termica  se utilizeaza in completare in special in perioada de iarna

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.