Quinta dos Abibes - Baga & Arinto 2010
"Sa incepi dimineata cu un spumant Arinto & Baga de la Quinta dos Abibes este un rasfat, sa o servesti la pranz este o incantare, iar la cina este o provocare!Spun asta pentru ca are tot ce isi doreste o femeie, eleganta, suplete, convingere, caracter!La cina, ea a fost prima curajoasa, a purtat o rochie culoarea perlei, transparenta, cristalina ce a starnit curiozitatea, apoi a umplut paharul elegant, lasand loc spumei abundente, un "guler de vulpe argintie", a disparut incet, o perlare fina si persistenta a continuat spectacolul. Timpul perlarii si finetea bulelor sunt primele indicii pentru cartea de vizita oferita.Aroma agreabila, cu nuante fine de fructe de zmeura, coarne, coacaze rosii, iar la a doua identitate s-a identificat cu o nuanta olfacticva de Pinot Noir, mai, mai sa calatoresti in Franta in Champagne. Am spus provocare, s-a lasat degustata, a marcat cu prospetime si fructuozitate. Voiciunea, dioxidul de carbon de origine endogena bine format, prietenia acestuia la atingerea papilelor gustative a marcat repetarea degustarii, o data, de doua, ....de multe ori!O ieseire din scena cu un final de gust persistent, prelungit, care te face sa-ti aduci aminte de Ea cu mare drag!" - Lucia Pirvu - expert degustator - director VinvestVin spumant creat din amestecul soiurilor Arinto și Baga, a fost vinificat în mod special pentru a fi un spumant deosebit cu un stagiu de îmbătrânire în pivniță timp de 12 luni. Eleganța strugurilor Arinto și distincția strugurilor Baga, au înzestrat acest spumant cu o personalitate unică, eleganță și armonie.Soiuri: Arinto (50%) și Baga (50%); Aspect: cristalin, cu bule fine și coroană (mousse) abundentă persistentă; Culoarea: Perlă definită;Aroma: Predominantă învelită în jeleu de fructe roșii. Nuanțe de citrice, mere coapte, biscuiți și note subtile de pâine prăjită.Gust: Fructat, vioiciune și prospețime cu volum remarcabil în gură învelit de un mousse elegant, foarte armonios și cu final persistent prelungit.Procesul de Vinificație: Decojire totală și presare lentă și blândă în prese pneumatice. Fermentația alcoolică la 18 °C. Din soiul Baga au fost utilizați doar aproximativ 40% din producția de struguri. S-a aplicat metoda clasică.Maturarea: 12 luni în pivniță și 3 luni după degorgement.Conținut de alcool: 12,5% vol. pH: 3,15; Aciditatea totală: 7,2 g/l; Zaharuri totale: <5,0 g/l; Temperatura de consum: 8 °C;Recomandat: Pentru momente deosebite, petreceri, evenimente, ca aperitiv care pune în valoare preparatele din bucătăria mediteraneană. (Exemplu: Celebrul porc de lapte de Bairrada - Portugal)