Culegerea strugurilor trebuie să se facă la începutul lunii august astfel încât să putem avea struguri cu un grad ridicat de aciditate și zahăr redus. Strugurii sunt zdrobiți cu o presă pneumatică, la presiune mică (max. 0,5 bar) și se colectează numai mustul care apoi fermentează la temperatura controlată de 18 °C iar după inocularea cu drojdie selecționată, fermentarea are loc în rezervoare din oțel inoxidabil timp de 3 luni. În luna noiembrie se pregătește vinul de bază cu caracteristicile sale individuale și arome unice.
METODA CLASICĂ
După a doua fermentație în sticle, vinul spumant este maturat pe drojdie, în pivnițe pentru o perioadă de 18 de luni, la temperatură constantă de 12 °C, astfel se obține echilibrul perfect, bogăția, parfumul și eleganța. Pentru îndepărtarea drojdiilor se face procedeul de "remuage" timp de 2 luni. Prin procedeul de Degorgement Glacée se eliberează drojdia și apoi se adaugă o cantitate mică de licoare de expediție pentru a termina vinul. După două luni de la acest proces vinul spumant este pregătit să intre pe piață. O combinație perfectă de prospețime și complexitate între strugurii Cerceal și Chardonnay s-au transformat în acest Vin spumant unic, Lopo de Freitas 2008.
Soiuri - Cerceal (70%) și Chardonnay (30%). Îmbuteliere - Februarie 2009; Aciditate Totală: 9,28 g/L; Zahăr Total: <4,0 g/L.
Consum-6-8 ºC. Vă sfătuim să nu întârziați consumul lor mai mult de 10 luni de la data achiziției.