Conținut de alcool - 13,5%; Aciditate totală: 4.39 g/dm3; Aciditate volatilă: 0,50 g/dm3, pH: 3.92; Zahăr reductor: 2,2 g/dm3Soiuri: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta BarrocaTehnologie: Fermentarea în cuve de inox la temperatură controlată (temperatura și timp redus de fermentare mai mult în scopul de a produce un vin tânăr și extrem de aromat), stagiu timp de 6 luni în butoaie din lemn tânăr.Ferma viniviticolă (Quinta) care dă formă și conținut acestui proiect este datată din 1876, are aproximativ 5 hectare de vie cultivate ceea ce nu ne permite producții în cantități mari motiv pentru care pariem mereu pe o calitate deosebită, excelență și statisfacerea totală a clienților noștri. Așadar toate vinurile produse de noi, aici sunt considerate vinuri de fermă/vinuri de Quinta.Ferma se află în parohia Celeirós Douro, satul Sabrosa, cu altitudini cuprinse între 385 m și 450 m, deasupra râului Douro, cu pante expuse la est și sud cea mai mare parte dintre ele. Podgoria are viță de vie veche de peste 50 de ani unde coabitează în mod armonios mai mult de 20 de soiuri și o zonă nouă care a fost total restructurată și replantată acum 6 ani, unde avem soiurile tradiționale regiunii Douro: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca și Tinta Roriz (soiurile de struguri roșii) și Malvasia Fina si Gouveio Real (vița de vie veche).Până acum am produs și comercializat doar 4 vinuri: Altapontuação Tinto 2008 și 2009 (Rezerva, vinuri roșii), Altapontuação Branco 2009 (Rezerva, vin alb) și Casa dos Socalcos 2009 (Colheita, vin roșu).Politica și preocuparea noastră este de-a dezvolta vinuri de înaltă calitate așa cum o dovedește prima recoltă de vin rosu Altapontuação 2008, care a primit medalia de argint la Wine Challenge Masters 2010 și 2011 Estoril.