Idromimo
În urmă cu câţiva zeci de ani, un grup de savanţi olandezi a identificat în praful casnic acarieni. Alergenul obţinut din ele provoacă reacţia cutanată caracteristică la bolnavii cu alergie la praful casnic. În prezent, în praful casnic au fost descoperite aproximativ 150 tipuri de acarieni, locuinţele noastre oferindu-le cel mai favorabil mediu de dezvoltare datorită unui grad crescut de umiditate (+70 / +80%), a temperaturii de +20 / +25°C şi a oxigenului.
În fiecare zi inspirăm 12 mii litri de aer şi 6 miliarde de fire de praf – aproape două linguri de praf cu acarieni şi alţi alergeni.
Specialiştii pentru ecologia spaţiului locativ au recunoscut drept cel mai eficient mod de luptă cu praful dereticarea cu vacuum (cu ajutorul aspiratorului).
Pasul înainte făcut de cercetători demonstrează, totuşi, că praful degajat de fluxul de aer al aspiratorului nu este reţinut de filtrele aspiratorului normal (aspiratorul cu filtru sac) şi astfel se ridică în aerul încăperilor. Cercetările specialiştilor au demonstrat că, aşa-numita alergie casnică la persoanele cu astm bronşic, în aproape toate cazurile, este provocată de sensibilitatea sporită la alergenii prafului casnic.
Dereticarea cu ajutorul aspiratorului ce spală cu metoda injecţie-extracţie sau a aspiratorului cu filtru de apă reprezintă, deci, soluţia optimă!!!
Şi, întrucât suntem înscrişi într-un continuu process tehnic evolutiv, producătorii de aspiratoare nu se limitează doar la a ne oferi soluţia optimă, vin chiar cu îmbunătăţiri ale “soluţiei optime”.
Studiile confirmă că: deşi aspiratoarele de praf cu filtru de apă sunt net superioare din punct de vedere ecologic în comparaţie cu aspiratoarele tradiţionale pentru praf (cele cu filtru de hârtie sau poliester), totuşi, datorită umidităţii emanate în aer de aspiratoarele profesionale cu filtru de apă îşi pot găsi adăpost diferite bacterii şi viruşi, în aer. Aici vine rolul extractorului profesional cu filtru de apă IdroMimo :