Ghidul Serviciilor
Bedeleu Adventure
inapoi la firma 113 vizite
Poza Caiace
Foto

Dispunem de caiace rigide model sit-on-top special concepute pentru agrement , de una , doua sau trei persoane , echipate cu scaune pentru confort , veste de salvare si padele .

Caiacul îşi are începutul ca sport recreaţional la debutul secolului al 19-lea, datorită în mare parte unui avocat pledant englez, John MacGregor. John MacGregor şi-a construit propriul Caiac dupa modelul eschimos în 1845 şi a petrecut o mare parte a sfertului următor de secol vâslind pe lacuri şi râuri din Europa. În acest timp el a scris o serie de carţi şi articole, cea mai importantă fiind “A Thousand Miles in the Rob Roy Canoe”, în care descrie experienţele personale în canoe. Aventurile lui MacGregor au atras mulţi imitatori, şi în 1866 el a fondat Royal Canoe Club pentru a încuraja interesul oamenilor în acest nou sport. Clubul a ţinut prima regata în anul următor şi până în 1868 numara 300 de membrii şi un set complet de reguli care să guverneze concursurile de Caiac-Canoe.

Popularitatea acestui sport s-a raspândit în Europa şi în America de Nord, iar în 1871 a fost fondat New York Canoe Club. Tânăra ramură sportivă a continuat să atragă noi participanţi şi fani de-a lungul ultimelor decenii ale secolului al XIX-lea şi primii ani ai secolului al XX-lea.

Fie ca mergeti la munte sau la mare, sfatul nostru este sa incercati sporturile nautice specifice acestor zone. Garantat, distractia va fi maxima!

Plimbarile cu caiacul se pot practica pe rauri, lacuri, mare sau rauri de munte, practic oriunde exista apa la un nivel minim de aproximativ 30 cm adancime.

Pentru practicarea caiacului de apa repede ( whitewater kayaking ) , raurile de munte au debit corespunzator, mai ales primavara, in perioada dezghetului (martie, aprilie).

Caiacele de agrement sunt destinate caiacistilor amatori, interesati de pescuit, de privirea pasarilor, de fotografie sau de o plimbare linistita pe un lac sau pe un curs de apa curgatoare. Comparativ cu alte caiace, cele de agrement au un cockpit mai mare pentru acces usor si sunt mai late, ceea ce le ofera mai multa stabilitate. Mai scurte, caiacele de agrement sunt mai usor de manevrat pe apa sau in afara ei.

Echipamentul de baza pentru agrement consta in: caiac, padela, vesta de salvare, iar pentru whitewater kayaking (coborare pe ape repezi) se adauga obligatoriu casca si costum de neopren.

Caiacul de agrement (practicat pe lacuri, rauri cu apa linistita, in Delta sau la mare) este un sport accesibil publicului larg, un sport care poate fi practicat impreuna cu toata familia. Nu necesita cursuri pentru invatare; practic oricine poate manevra un caiac din prima zi,dar totusi este indicat supravegherea unui personal experimentat mai ales pe sectoarele mai dificile.

In schimb, caiacul de apa repede (whitewater kayaking) necesita o buna experienta, cunoasterea unor tehnici speciale de manevrare a caiacului, de abordare a obstacolelor de pe cursul de apa, precum si a tehnicilor de salvare.

Caiacul este un sport care se poate practica tot timpul anului, din februarie pana in noiembrie, conditiile meteo nefiind relevante deoarece exista echipament special pentru protectia termica.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.