Ghidul Serviciilor
Agentia De Turism Romaris Travel
inapoi la firma 202 vizite
Poza Pelerinaje
Foto

Grecia atrage in fiecare an un numar impresionant de turisti veniti aici fie pentru a cunoaste vestigiile civilizatiilor antice, fie pentru a admira peisajul de poveste al Greciei: plajele, marea, muntii, livezile de maslini si de portocali.Grecia este o tara a legendelor, cu o istorie impresionanta, cu influente majore asupra istoriei si culturii europene. Poetul englez Shelley, un mare admirator al Greciei, spunea: “ noi toti suntem greci. Legile, literatura, religia, artele noastre isi au originea in Grecia”.Cu o suprafata de 131.957 km, cu cele peste 1.500 de insule si o populatie majoritar orthodoxa (98%) – 10 milioane de greci care traiesc in Grecia si cei peste 4 milioane care traiesc in afara tarii – Grecia moderna , membra a Uniunii Europene din 1981 ramane o tara unica pentru pelerinii ortodoxi. Scriitorul Henry Miller spunea despre Grecia: “se simte mana magica a lui Dumnezeu si, orice ar face sau ar vrea sa faca oamenii, Grecia continua sa fie o gradina sacra si credinta mea este ca va ramane asa pana la sfarsitul lumii.” Intr-un pelerinaj in Grecia descoperi un popor mandru de traditiile sale orthodoxe si un spatiu in care intalnesti la tot pasul manastiri, biserice, sfinte moaste, icoane facatoare de minuni si acele proskinitaria – mici biserici asezate in fata caselor si de-a lungul drumului, asa cum sunt amplasate in Romania troitele.

PELERINAJ SFÂNT ÎN GRECIA Perioada 2 – 8 mai 2014, 6 zile, plecare din Constanţa

 

Ziua 1 – 2 (02 mai – 03 mai) : imbarcare ora 17.00 de la Gara. Se circula pe traseul Constanta – Grecia – cu scurta oprire pentru vizita in Souroti, la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Apoi intram in Capitala Macedoniei, Thessaloniki pentru vizita si reculegere la Biserica Sf. Dumitru, Sf. Sophia, Turnul Alb. Ne indreptam catre cazare, Paralia Katerini, Cazare la Hotel 3*, Paralia Katerini. ( ~ 900 km)

Ziua 3 (04 mai) : Incepem deplasarea catre Nea Makri, cu vizita Manastirii Kato Xenia ce adaposteste două părţi din Brâul Maicii Domnului, dar şi o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sfântul Evanghelist Luca. Apoi traversam cu ferryboat-ul din Glyfa catre Agiokampos, Insula Evia. Drumul ne conduce direct catre Biserica Sf. Ioan Rusul din satul Prokopi, dar optional, daca timpul ne permite, putem face un popas inainte de a ajunge, la Man. Cuv. David Batranul, Copilul Inaintemergatorului. Traversam podul ce leaga insula de continent, la Chalkida, Capitala Insulei si ne continuam traseul catre Nea Makri. Participare la slujba de noapte de la Manastirea Sf. Efrem cel Nou, mare factor de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile. Cazare Hotel 3*, Nea Makri ( ~ 450 km)

Ziua 4 (05 mai) : Mic dejun. Dupa Slujba de dimineata de la Biserica Sf. Eferem cel Nou,ne continuam drumul catre portul Pireu de unde ne vom imbarca pe ferryboat pentru Insula Aegina . Odata ajunsi, traseul continua spre Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul. Scurta vizita si moment de inchinare si la Man. Sf. Ekaterina, cu icoana facatoare de minuni a Sf. Spiridon. Optional, daca timpul permite, facem o scurta vizita la Manastirea Sf. Mina

(ocrotitorul pagubitilor), pentru ca ferryboat-ul ne va prelua din portul Aegina sa ne aduca inapoi pe continent, in asa fel incat periplul nostru de astazi sa se opreasca in statiunea Loutraki din Peloponez. Cazare Hotel 3*, Loutraki. ( ~ 150 km)

Ziua 5 (06 mai) : Mic dejun. Plecam catre Manastirea Sf. Patapie, la moaştele Cuv. Patapie Tămăduitorul de ochi şi moaştele Sfintei Ipomoni ( Sf. Rabdare ) si participam la Slujba de dimineata. Ne continuam drumul catre Kalampaka unde vom poposi peste noapte. Cazare Hotel 3*, Kalambaka. ( ~ 400 km)

(07 mai – 08 mai) : Mic dejun Inainte de a urca la Meteore, facem un scurt popas sa vedem cum se realizeaza icoanele la un Atelier iconografic. Apoi, in timpul care-l avem la dispozitie vizitam Marele Meteor si Sf. Rousanou. Optional, la coborare, putem servi masa de pranz la o taverna traditionala, pentru ca avem de facut un drum lung inapoi catre tara. Pe drumul catre tara oprim la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi si ne continuam drumul spre – Thessalonik – Constanta. Sosire in cursul zilei urmatoare, in functie de conditiile de trafic. ( ~ 1.100 km)

TARIF: 240 €/persoana

Tariful include:

 

Tariful nu include:

Intrari la obiectivele turistice

Alte cheltuieli personale care nu sunt specificate in oferta

Tarif single = tariful camerei duble.

(3 €/adult/manastire la Complexul Monahal Meteora)

Asigurare medicala de calatorie

Oferta este supusa Conditiilor generale de participare.                                                

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.