Ghidul Serviciilor
Eqvinevet-Cabinet Veterinar-Bucuresti
inapoi la firma 249 vizite
Poza Chirurgie Cai

Castrarea în picioare

De ce trebuie sa-mi castrez calul?

Pot apare schimbari majore de aspect exterior si de comportament?

Exista riscuri mari la operatie si post operatorii?

Iata cele mai des intalnite intrebari, temeri si nedumeriri care apar in momentul in care suntem proprietarul unui cal si ne dorim mai mult sau mai putin sa il castram.

Castrarea armasarilor fara o certa valoare genetica este deja un automatism in Europa.

Cai castrati sunt mult mai docili si mai atasati de om decat o Iapa sau un Armasar, care sunt guvernati in multe situatii de insticte hormonale de perpetuare a speciei sau de dominanta in grup.

Calul castrat isi va pastra rezistenta, viteza, ambitia, forta, calitati pe care le poseda si un armasar dar nu va avea obiceiurile si comportamentul specific unui armasar si va deveni ascultator, calm, relaxat, atent la calaret sau dresor (proprietar).

Armasarii sunt mult mai predispusi la imbolnaviri decat caii castrati (riscul de colica si incidenta acesteia este mai mare).

Caii castrati sunt cu siguranta cei mai buni cai de calarie si atelaj. Intretinut corespunzator un cal castrat va arata exact ca un armasar.

CASTRAREA IN PICIOARE este o metoda des folosita in occident si preferata metodei cu contentie in decubit lateral dar destul de rar uzitata in Romania.

Clinica Eqvine Vet castreaza armasarii prin aceasta metoda.

Castrarea in pozitie patrupodala se efectueaza sub o anestezie speciala pentru aceasta metoda. Anestezicele si analgezicele folosite sunt de ultima generatie si foarte bine dozate astfel incat calul nu se poate deplasa sau riposta dar in acelasi timp nici nu cade.

Anestezia este generala si locala. Pentru a intelege si aprecia avantajele castrarii in picioare va vom descrie si cele necesare pentru contentia unui armasar in decubit lateral (trantit): patru curele speciale foarte rezistente; doua franghii si cel putin sase (persoane)ajutoare care trebuie sa fie constiente de importanta respectarii intocmai a indicatiilor primite de la Medicul veterinar care conduce total si este direct raspunzator. Capul si coada trebuie tinute intr-o anumita pozitie pentru a mentine coloana vertebrala a calului intr-o forma concava obligatorie. Din pacate nu de putine ori caii nu sau mai ridicat dupa operatie sau nu au mai calcat pe toate patru picioarele.

Mentionam ca exista situatii in care nu se poate efectua sau nu se recomanda castrarea in picioare.

Dupa operatie calul beneficiaza de:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.