Ghidul Serviciilor
Activ Dent-Clinica Stomatologica - Bucuresti
inapoi la firma 12297 vizite
Poza Chirurugie dentara
Foto

In clinica stomatologica Activ Dent se realizeaza cu succes urmatoarele tratamente chirurgicale:

- implanturi dentare (implant dentar Alpha Bio, implant dentar Zimmer, implant dentar Straumann)- extractii dentare (extractie dinti temporari, extractie dinti parodontotici, extractie dinti definitivi, extractie molari de minte: erupti, semiinclusi, inclusi)- odontectomii- rezectii apicale- chistectomii- premolarizari: amputarea radiculara- transplantari- chirurgie parodontala: Operatii Parodontale sau Cure Parodontale (FD - Flap Debridement), Operatii parodontale Regenerative (GTR - Guided Tissue Regeneration) - interventii chirurgicale ajutatoare inserarii implanturilor: Operatia de Sinus Lift (Sinus Lift Surgery)- interventii chirurgicale ajutatoare protezarii mobile: frenoplastii, regularizare creasta osoasa, implantare pentru supraprotezare pe implanturi dentare.

 

Astazi cea mai frecventa interventie chirurgicala in stomatologie este extractia dentara. Obiectivul acestei interventii nu este doar eliminarea bolii dentare, ci si imbunatatirea functiei masticatorii si a esteticii dentare. Astfel, calitatea vietii unui pacient poate fi asigurata dupa extractia unui dinte foarte distrus, ce nu mai poate fi salvat, prin inserarea unui implant dentar sau realizarea unei punti dentare.

 

 

In domeniul chirurgiei dentare un loc aparte in ocupa tratarea bolii parodontale (parodontoza sau parodontopatia). Medicul stomatolog tinteste prin tratamentele de chirurgie parodontala obtinerea unui parodontiu sanatos si accesibil prin igienizare. Atingerea acestor obiective poate fi atinsa prin procedee terapeutice regenerative, combinate cu tehnici fundamentale de chirurgie parodontala. Mai multe informatii despre domeniul Parodontologiei.

 

 

Dintre interventiile chirurgicale ajutatoarea inserarii implanturilor, cea mai importanta este aceea de Sinus lift.

Sinus lift - ridicarea membranei sinusului maxilar- este o etapa ajutatoare din procedura de inserare a implanturilor in maxilar superior, in zona molarilor si premolarilor si presupune adaugarea unei cantitati de os pentru a putea integra corect un implant dentar.

Ce este sinusul maxilar ?

Este o cavitate pneumatica in interiorul osului maxilar, in dreptul obrajilor, care este plina cu aer, aflandu-se in legatura cu cavitatea nazala si celelalte sinusuri (frontal, sfenoid, etmoid). Varfurile radacinilor dintilor arcadei superioare (de la primul premolar pana la al doilea molar) pot ajunge mai aproape sau mai departe de cavitatea sinusului. Dupa ce acesti dinti sunt extrasi, osul in care au fost implantati se resoarbe intr-un proces normal fiziologic, pe de alta parte marindu-se si cavitatea sinusala.

Deoarece in ultimii ani nu se mai concepe oferirea unui tratament tomatologic de calitate si complet fara implanturi dentare, sinus lift-ul a devenit o manopera extrem de necesara pentru a asigura fiabilitatea si rezistenta cat mai mare a implantului ce inlocuieste dintele extras. Procedura de sinus lifting, dupa cum sugereaza si numele, reprezinta ridicarea mucoasei ce tapeteaza sinusul si inserarea de os artificial sau natural pentru a mari oferta osoasa pentru implant cu cativa milimetri.

Exista mai multe tehnici pentru executarea acestei proceduri:

 Sinus lifting extern

Acest procedeu presupune efectuarea unui incizii care sa permita expunerea osului si crearea unei "ferestre" in os. Aceasta "fereastra" este impinsa in sinus si ea devine noua podea a sinuslui. In spatiul creat se insera material de aditie osoasa. Exista mai multe variante de provenienta a osului : el poate fi donat de la alt pacient (banca de os), poate fi recoltat de la acelasi pacient din alta zona a corpului (autotransplant), poate fi os sintetic sau recoltat de la animale special crescute in acest sens. Aceste materiale speciale adera de osul existent si se transforma in os dupa o perioada de cateva luni. La final se sutureaza incizia si se asteapta vindecarea si integrarea osului. Dupa cateva luni se va trece la inserarea implantelor in osul nou creat. In anumite ocazii implantele pot fi plasate in aceeasi sedinta cu interventia de sinus lift extern in functie de cantitatea de os natural restant (trebuie ca implantele dupa inserare sa stea foarte ferm in os).

 Sinus lifting intern

Se foloseste cel mai frecvent in cazurile in care sinusul nu este foarte coborat si necesita o ridicare cu doar 1 - 3 mm. Aceasta procedeu se executa in aceiasi sedinta cu inserarea implanturilor. Dupa ce s-a realizat neo-alveola in care va fi introdus implantul dentar, se plaseaza substituientul de os in spatiul creat si cu autorul unui instrument se apasa usor pana cand are loc ridicarea membranei sinusului si totodata patrunderea substituientului de os in spatiul nou creat. Este demonstrat clinc ca sinus liftingul permite inserarea unor implante mai lungi care rezista mai bine si astfel au o durata de viata mai mare.

Se poate astepta intre 6-8 luni in cazul in care nu s-au inserat implanturile dentare in aceeasi sedinta cu sinus lift-ul, pentru a se forma cantitatea de os necesara.

Orice semn de sinuzita cronica in antecedente trebuie sa ridice un semn de intrebare in legatura cu acest tip de interventie. In general se poate efectua sinus lift-ul dupa ce se rezolva problema sinuzitei in cadrul serviciilor de ORL. De asemenea, infectiile prezente in acea zona trebuie mai intai tratate si medicul trebuie sa tina cont si de problemele generale de sanatate, ca inainte de orice interventie chirurgicala.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.