Ghidul Serviciilor
Cabinet De Acupuctura Si Medicina Traditionala Dr. Dorin Claici
inapoi la firma 868 vizite
Poza Acupunctura auriculară
Foto
Foto

ACUPUNCTURĂ AURICULARĂ

 

Acupunctura auriculară sau auriculopunctura este un sistem terapeutic ce porneşte de la conceptul că întreg corpul omenesc este reprezentat pe urechea externă.

Acest lucru a fost descoperit de către medicul francez Roger Nogier între 1950 - 1955.

Fiind medic generalist în sudul Franţei a observat pacienţi care prezentau o cicatrice ciudată la nivelul pavilionului auricular. Întrebând despre provenienţa acestei cicatrici a descoperit o „tămăduitoare” ce trata crizele de lombosciatică prin cauterizarea acelei zone de pe lobul urechii. Aceasta, o anume doamnă Barrin, a preluat procedeul de la tatăl său care la rându-i l-a învăţat de la un mandarin chinez.           

Cum toţi pacienţii astfel trataţi erau foarte mulţumiţi de procedeu şi de rezultate, doctorul Nogier a început să investigheze metoda.

A imaginat şi reprezentat un sistem terapeutic folosind urechea externă (pavilionul) – pornind de la observaţia că forma acestuia (a pavilionului) este similară cu cea a unui fetus uman.

 

Acest sistem terapeutic a fost apoi preluat de către chinezi care l-au integrat în teoria medicinei tradiţionale chinezeşti şi au definitivat distribuţia anatomică a punctelor.

Astăzi sunt recunoscute mai mult de 100 de puncte, iar bolile ce pot fi tratate prin auriculopunctură sunt în număr mare.Asociaţia Americană de Detoxifiere (NADA – National Acupuncture Detoxification Association) are mai multe protocoale pentru tratamentul adicţiilor, inclusiv pentru controlul greutăţii şi renunţarea la fumat.       

 

În cabinetul nostru am tratat prin auriculopunctură un număr destul de mare de pacienţi, în special pentru obezitate. Rezultatele deşi nu spectaculoase, sunt mulţumitoare, în sensul că pacientul îşi pierde pofta de mâncare, iar senzaţia de saţietate este mult mai repede atinsă.

Sigur că nu există nici un punct magic pe ureche sau pe meridianele corpului, care tratat prin acupunctură sau oricum altfel, să ducă la pierderea a 10-15 kilograme. Însă un tratament acupunctic auricular vă poate ajuta să slăbiţi, într-un mod eficient cu un pic de efort şi voinţă.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.