Ghidul Serviciilor
Cabinet De Acupuctura Si Medicina Traditionala Dr. Dorin Claici
inapoi la firma 868 vizite
Poza Reflexoterapia
Foto

REFLEXOTERAPIA

 

Reflexoterapia este tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase) şi se aplică la „rădăcina fiinţei noastre”, adică la picioare. Prin masaj se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Reflexoterapia are rădăcini orientale, fiind practicată în China, dar şi în Egiptul antic, de peste 4000 de ani. Reflexoterapia modernă îşi are originea în străvechea presopunctură chinezească, cea care a dezvoltat studiul corpului energetic uman, al meridianelor, punctelor şi zonelor energetice de proiecţie a organelor pe extremităţile corpului: tălpi, palme, feţele dorsale ale picioarelor şi mâinilor, faţă, cutia craniană. În prezent este folosită cu rezultate foarte bune în toată Europa occidentală şi în America de Nord. 

 

Reflexoterapia tratează cauza bolilor şi nu doar simptomele lor. Scopul unui ciclu de şedinţe este de a normaliza activitatea organismului, de a ajuta la eliminarea tensiunilor, de a reduce efectele stresului, de a îmbunătăţii circulaţia sângelui în întregul corp. 

 

Reflexoterapia urmăreşte în primul rând îmbunătăţirea circulaţiei în organism şi accelerarea eliminării rezidiurilor. Reluarea circulaţiei normale în zona afectată este un mare câştig deoarece o circulaţie bună permite regenerarea ţesuturilor bolnave; în plus, determină şi reechilibrarea energetică în zona respectivă. De asemenea reflexoterapia duce la scăderea senzaţiei de durere prin stimularea eliberării de endorfine, analgezice naturale produse de corpul nostru pentru a lupta împotriva stresului provocat de durere. Practica a demonstrat că tulburările funcţionale se pot ameliora în proporţie de 85-90% iar cele organice în peste 60% din cazuri. Rezultate foarte bune se obţin în afecţiunile gastro-intestinale, hepato-biliare, renale, reumatice, cardio-vasculare, osteo-articulare, endocrine, oftalmologice, ORL, deficite imunitare, tulburări de menstruaţie sau legate de menopauză, frigiditate, impotenţă, enurezis, etc.    

 

Avantajele reflexoterapiei

 Marele avantaj al acestei metode terapeutice este completa lipsă de toxicitate şi a reacţiilor adverse, lucru important în condiţiile în care corpul nostru este supus zi de zi la tot felul de agresiuni: stres, poluare, aditivi alimentare, medicamente de sinteză. Poate fi aplicată la toate categoriile de vârstă, profilactic cât şi pentru afecţiuni acute sau cronice.         

 

 

Efectele tratamentului

- reechilibrarea circulatorie sanguină, limfatică şi energetică- reglarea neurovegetativă care induce normalizarea vaso-motricităţii circulaţiei interstiţiale şi a funcţiilor organice, cu efecte de stopare a cronicizării afecţiunilor respective

- înlăturarea tulburărilor viscerale ce va conduce la vindecarea organelor afectate

- îmbunătăţirea metabolismului şi înlăturarea tulburărilor hormonale

- redresarea potenţialului de apărare şi adaptare al organismului

- dezintoxicarea organismului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.