Ghidul Serviciilor
Ariadna- Centru De Terapii Alternative Bucuresti
inapoi la firma 125 vizite
Poza Reflexoterapie
Foto

Ce este aceasta terapie?
Este o metoda de tratament usoara, care se bazeaza pe proiectia energetica, vasculara si nervoasa a tuturor organelor in plante, dar si palme, coloana vertebrala sau la nivelul lobului urechii.Incaltamintea incomoda, cu tocuri foarte inalte si de multe ori mult prea ingusta, determina tulburari ale circulatiei la nivelul picioarelor. Si nu intotdeauna durerile resimtite la nivelul plantelor sunt cauzate de mersul indelungat.

De multe ori picioarele dor, pentru ca alte organe din trupul nostru sufera si trimit semnale spre zonele care reprezinta radacina omului: talpile. Pe acest principiu se bazeaza reflexoterapia. Dar, datorita perioadei mari de timp pe care ne-o petrecem in picioare, sau sezand, toxinele coboara cu predilectie in zonele inferioare ale corpului, localizadu-se in talpi. Iata de ce, cea mai fidela sursa de reflexodiagnostic sunt talpile, iar proverbul chinezesc care spune ca „surasul vine de la picioare” ni se pare acum de inteles.

Reflexodiagnosticul
Pentru a putea beneficia de reflexoterapie, trebuie ca mai intai sa existe un reflexodiagnostic. Acesta consta in reperarea punctelor dureroase de la nivelul zonelor reflexogene. Foarte bogate in terminatii nervoase si vasculare, in cazul unor tulburari, zonele reflexe vor fi sensibile, dureroase la palpare. Uneori durerea este extrem de vie, iar intensitatea este direct proportionala cu gravitatea sau vechimea afectiunii organului respectiv. Durerea resimtita in punctele reflexe se explica prin acumularea de toxine in organism, care se aglomereaza sub forma unor depozite de cristale, cauzind blocaje ale circulatiei sanguine, dar si energetice.

Masarea zonelor reflexogene afectate pe parcursul mai multor sedinte determina fisurarea cristalelor de toxine. Prin stimularea circulatiei sanguine, a activitatii rinichilor, a circultiei limfatice, se accelereaza epurarea organismului de toxine, determind o imbunatatire a starii de sanatate.

Reflexodiagnosticul este esential. De aceea trebuie ales cu mare grija un terapeut bun, un profesionist! Terapeutului ii sunt necesare solide cunostiinte de medicina, de anatomie si clinica medicala. Si nu intamplator, tot mai multi medici au inceput sa combine practica lor medicala traditionala si cu cele alternative.
 
Avantajele Reflexoterapiei
Unul dintre avatajele reflexoterapiei este si acesta: oricine poate fi beneficiarul acestei terapii a piciorului, indiferent de varsta, mai ales ca sunt putine contraindicatiile – sarcina, infarctul, insuficienta renala acuta, rani sau infectii cutanate la nivelul labei piciorului.

Pana si bebelusii sunt incantati de un masaj usor al picioruselor, masaj care ii linisteste si adorm mai usor!

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.