Ghidul Serviciilor
Aeroportul Suceava
inapoi la firma 2126 vizite
Poza Plan Tarifar
Foto

Prin programul de tarifare , conducerea aeroportului îşi propune încurajarea operatorilor aerieni de a opera pe Aeroportul "Ștefan cel mare" - Suceava . Deschiderea unei rute de zbor are influenţe pozitive asupra dezvoltării proprii , cît şi a zonei Bucovinei din toate punctele de vedere : economic , administrativ , cultural-ştiinţific, turistic.       

 

Având în vedere aceste aspecte şi faptul că o concluzie cu privire la reabilitarea unei noi rute de zbor se poate atrage abia după câteva luni, Aeroportul "Ștefan cel mare" - Suceava acordă următoarele facilităţi promoţionale :      

- scutirea de plată a taxei de aterizare

- staţionare pe o perioadă de pînă la 3 luni de la deschiderea unei noi rute de zbor;      

- scutirea de plată a handling-ului de bază pe o perioadă de pînă la 1 lună de la deschiderea unei noi rute de zbor.       

 

Facilităţile se acordă în funcţie de perioada şi frecvenţa de operare.       

Facilităţile şi serviciile asigurate pe Aeroportul "Ștefan cel mare" - Suceava sunt accesibile, fară discriminare, tuturor aeronavelor civile.   

 

FACILITĂŢI ACORDATE      

A) ATERIZAREA/DECOLAREA - dă dreptul operatorului aerian de a utiliza suprafaţa de trafic (pista,căi rulare,platformă) la o aterizare inclusiv o decolare.      

 

B) ILUMINAT + BALIZAJ - dă dreptul operatorului aerian de a utiliza instalaţiile de iluminat şi balizaj pentru o singură operaţiune care poate fi o aterizare sau decolare.      

 

C) STAŢIONARE - dă dreptul operatorului aerian de a folosi platforma aeroportuară pentru staţionarea sau parcarea aeronavei atât pe timp de noapte cât şi pe timp de zi, primele 3 ore fiind gratuite.       

 

D) ÎMBARCAREA SI SECURITATEA PASAGERILOR - utilizarea mijloacelor tehnice de securitate şi a personalului de specialitate în scopul prevenirii şi combaterii oricăror acte de intervenţie ilicită şi antisociale la adresa pasagerilor.      

În afara orelor de program ale aeroportului taxele de mai sus se majorează cu 100%.      

Pe Aeroportul "Ștefan cel mare" - Suceava sunt scutite de la plata tarifelor aeroportuare de pasager, aterizare, staţionare şi iluminat urmatoarele categorii de aeronave:         

a) aeronavele militare româneşti;         

b) aeronavele militare străine, pentru care există acorduri bilaterale în acest sens, încheiate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, la cererea Ministerului Apărării Naţionale;         

c) aeronavele care execută zboruri exclusiv pentru transportul în misiune oficială al monarhilor domnitori şi al membrilor apropiaţi ai familiei, al şefilor de stat, al şefilor de guvern şi al ministrilor. În toate cazurile misiunile oficiale vor fi confirmate prin indicatorul de statut corespunzător pe planul de zbor;         

d) aeronavele care execută zboruri în folosul Organizaţiei Naţiunilor Unite, Crucii Roşii sau al Semilunii Roşii;         

e) aeronavele civile care efectuează misiuni de căutare şi de salvare sau transportă personal şi materiale în cadrul acestor misiuni;         

f) aeronavele care efectuează misiuni umanitare şi de ajutorare urgentă;         

g) aeronavele care sunt nevoite să aterizeze datorită unor cauze tehnice, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor situaţii de forţă majoră;         

h) aeronavele care aterizează din dispoziţia Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi/sau a Ministerului Apărării Naţionale;         

i) alte categorii de aeronave prevăzute de lege.      

Pot fi scutite, total sau parţial, de la plata tarifelor prevăzute şi alte categorii de aeronave, cu aprobarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.      

Pentru zborurile care beneficiază de scutiri conform Codului Aerian se vor percepe tarifele de handling de bază.       

Baza de tarifare o constituie greutatea maximă la decolare a aeronavei înscrisă în manualul de zbor. Fracţiunile de tonă de pînă la 500 kg se neglijează iar cele de peste 500 kg se consideră o tonă întreagă.       

 

Tarifele pentru pasageri şi securitate se percep pentru fiecare pasager îmbarcat, indiferent de felul zborului, excepţie făcând următoarele categorii de pasageri :          

a)copii mai mici de 2 ani;          

b)călătorii în tranzit direct, care îşi continuă călătoria cu un zbor având acelasi indicativ ca zborul cu care au sosit;         

c)persoanele care se îmbarcă în aeronavele scutite conform Codului Aerian;         

d)echipajele care participă la exploatarea aeronavelor şi echipajele de schimb;

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.