Ghidul Serviciilor
Africa De Sud (Cape Town) - Consulatul Romaniei In Africa De Sud
inapoi la firma 3627 vizite
Poza Conditi de intrare si regim de sedere
Foto

Cetatenii romani pot calatori in Africa de Sud în baza unei vize de intrare obligatorii.

Viza se obtine numai de la misiunile Africii de Sud acreditate in strainatate şi se acordă, de regula, cu o valabilitate de 3 luni.

Perioada de scurt sejur nu poate depaşi 90 de zile.

Începând cu 01 iunie 2010 cetatenii romani care tranzitează Africa de Sud cu destinaţia Lesotho, Swaziland, Namibia, Zimbabwe, Botswana sau Mozambic, sunt nevoiţi să obţină o viză de tranzit sud africană.

Pentru informaţii suplimentare despre conditiile de intrare şi regimul de sedere în Africa de Sud, vă recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile sud-africane:

Siguranta si criminalitate 

Vă recomandăm, de asemenea, sesizarea oficiului consular roman, care vă poate acorda asistenta consulara în conditiile prevazute de lege.

Sistemul medical

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de calatorie, medicala şi de viaţa. 

Sistemul medical în Africa de Sud are două componente, una de stat şi una privată. Asistenţa medicală privata se situează la un nivel înalt de performanta.

Infrastructura medicala este dezvoltata, existând un număr mare de spitale şi cabinete medicale, cu o repartizare teritoriala echilibrată, în special în orasele de reşedinta ale provinciilor.

Atenţie! În diferite zone ale ţării, mai ales în nord-est (frontiera cu Mozambicul) există pericolul infestarii cu malarie.

Este recomandată vaccinarea impotriva hepatitei A, poliomielitei, tetanus-ului, febrei tifoide şi febrei galbene. Vaccinarea impotriva febrei galbene este obligatorie în cazul în care persoana care intră în Africa de Sud vine dintr-o zonă endemica . În acest caz este recomandată vaccinarea cu 4-6 saptamâni inaintea calatoriei in Africa de Sud. 

Informatii suplimentare se pot gasi pe site-ul:http://www.southafrica.info/travel/advice/healthtips.htm  

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului National de Sanatate Publica - Centrul National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Conditii privind traficul auto 

În Africa de Sud se circula pe partea stanga a sensului de circulatie.

În intersecţiile nesemnalizate se aplică, în principiu, regula prioritătii de dreapta, dar cel mai uzual se aplica regula primului venit, după oprire prealabilă.

Starea generala a drumurilor şi infrastructurii este foarte bună.

Sistemul de autostrazi şi drumuri nationale este dezvoltat şi bine semnalizat.

Depăşirea vitezei peste 160 km/h atrage automat arestarea contravenientului.  

Portul centurii de siguranta este obligatoriu.

Utilizarea cartilor de credit 

Sistemul bancar în Africa de Sud este dezvoltat.

Sunt acceptate toate tipurile de carti de credit europene şi nord-americane, iar utilizarea acestora este foarte frecventă.

Reglementari vamale 

 Regimul animalelor de companie

Animalele de companie trebuie să fie vaccinate şi supuse unei perioade de carantină de 6 luni.

SURSA:www.mae.ro

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.