Ghidul Serviciilor
Asociatia Ecumenica A Bisericilor Din Romania - Aidrom
inapoi la firma 4193 vizite
Poza Conferinţe inter-teologice
Foto

CONFERINŢE INTERTEOLOGICE

 

 Pe lângă conferinţele şi consultaţiile organizate de Comisia Ecumenică, AIDRom a fost invitat la toate acţiunile organizate de Comisia pentru Istoria Comparată a Bisericii (Sfânta Mănăstire Cernica, “Sf. Vasile cel Mare şi Părinţii Capadocieni”, septembrie 2008) şi la activităţile pregătitoare pentru Constanţa (mai 2008), unde a fost prezentată Charta Oecumenica, ca bază pentru dialogul inter-religios într-o conferinţă internaţională. AIDRom a avut de asemenea o bună colaborare cu Societatea Biblică Interconfesională din România şi în Grupul Parlamentar Român pentru Rugăciune, unde problema  predării religiei în licee a fost dezbătută odată cu campania iniţiată de Patriarhia Romană:” Nici un liceu fără Dumnezeu”.

 În legătură cu conferinţele interteologice, unul dintre obiectivele generale ale departamentului pentru formare şi platformă ecumenică este întărirea dialogului interteologic la nivel local, dar şi mondial, în timp ce obiectivele specifice trimit la concentrarea pe temele ecumenice majore precum aniversarea a 60 de ani de la infiinţarea Consiliului Ecumenic al Bisericilor  (1948-2008)

 La conferinţa interreligioasă organizată de către Universitatea “Ovidius” Constanta şi de către Centrul de Cercetari Teologice, Ecumenice si Interculturale “Ioan Casian” in cooperare cu AIDRom  pe tematica dialogului între credinţe şi a celui intercultural au fost au participat atat specialisti din domeniul inter-religios si inter-cultural(50 de participanti din fiecare domeniu). Cei mai multi au fost ortodocsi, profesori din 12 facultati de teologie din tara precum si catolici si protestanti din tara si strainatate. Tinta AIDRom in aceste intruniri a fost de a prezenta dialogul cu iudaismul si cu islamul in cadrul prezentat de Charta Ecumenica, document publicat de catre AIDRom.

 Participari la alte intruniri internationale semnificative

Grupul de parteneriat regional European, FYR Macedonia, Ohrida, 13-17.05.2008

 

Principalul scop al acestui Grup Regional European – CEB a fost de a oferi un spatiu de informare, coordonare si de dezvoltarea politicilor regionale printre partenerii ecumenici care isi desfasoara activitatea in Europa Centrala si Rasariteana, reprezentanti ai organzatiilor CEB de la nivel national, Birouri Europene si alti parteneri din domeniul asistentei sociale din intreaga Europa Rasariteana si din Asia Centrala.Intrunirea a facut o analiza a provocarilor din domeniul diaconal in intreaga regiune si a adus marturii din domeniu antitrafic, bisericesc si societete civila, protectia mediului inconjurator, SIDA-Aids (Inerela si Christian Aid ). Drept urmare a acestei participari la Ohrida se poate urmari geneza a cel putin a trei propuneri de proiecte AIDRom: 2 directionate catre CEB-ESF si cel de-al treilea catre NCC of USA. Pe de alta parte, a fost un input considerabil in dialogul intre credinte, o zona unde AIDRom isi va incepe activitatea curand si de aceea exemplele din Macedonia, Armenia şi Orientul Mijlociu au fost foarte însemnate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.