Ghidul Serviciilor
Asociatia Ecumenica A Bisericilor Din Romania - Aidrom
inapoi la firma 4193 vizite
Poza Copiiîn situaţie de risc
Foto

Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania a infiintat in 1996 Fundatia Ajutor si Recuperare Medico-Sociala - ARMS pentru copiii in dificultate, condusa de IPS Nifon al Targovistei, care are in Bucuresti un centru social - Sfanta Macrina. Numele a fost inspirat de sora Sfantului Vasile cel Mare. Sfanta Macrina si-a dedicat viata ajutarii sarmanilor: copii, batrani, vaduve, oameni in dificultate.

Grupuri tinta: copii si tineri cu varste cuprinse intre 7-22 ani confruntati cu dificultati socio-economice care au profilluri variate:

 

Din anul 2005, Fundatia Sfanta Macrina este acreditata de catre Directia Generala de Asistenta Sociala din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, ca furnizor de servicii sociale pentru:

a. Centrul de zi

 

Considerat primul pas in cadrul ciclului complet de servicii oferit de catre Fundatie, cu obiectivul integrarii sociale, recuperarii si integrarii scolare, formarii profesionale, socializarii si invatarii deprinderilor de viata independenta. Centrul de zi acorda servicii sociale unui numar de 50 de copii zilnic, patru zile pe saptamana.

b. Centrul de plasament

 

Fiind centrati pe dezvoltarea personala a copiilor, programul rezidential are ca obiective: integrarea scolara, acompanierea specializata pentru rezolvarea problemelor emotionale si comportamentale si dobandirea unor deprinderi de viata independenta.

 

c. Locuinte protejate pentru baieti – Deprinderi de viata independenta

 

Apartamentul social pentru baieti are ca obiectiv integrarea socio-profesionala a tinerilor in varsta de peste 18 ani care provin din Centrul de zi sau centrul rezidential al Fundatiei sau au fost referiti Fundatiei de catre reteaua de servicii sociale publice sau private. Munca sociala in apartamentul de baieti a fost centrata pe insusirea normelor de viata in societate, pe modelarea unui comportament adecvat, pe demontarea agresivitatii de orice fel si pe dobandirea unor abilitati pentru solutionarea diferitelor tipuri de conflicte.

 

d. Locuinte protejate pentru fete – Deprinderi de viata independenta

 

Programul pentru integrarea socio-profesionala a tinerelor fete este foarte complex din perspectiva obiectivelor specifice pe care le are de indeplinit. Fetele trebuie inainte de toate sa isi mentina locul de munca, apoi sa invete sa-si gospodareasca bugetul personal si deprinda abilitati de ingrijire a spatiului de locuit. Toate beneficiarele incluse in program au un parcurs institutional iar la admiterea in programul Fundatiei aveau foarte utine deprinderi de viata independenta si foarte multe goluri in educatie.

e. « Casa de la tara »

 

Beneficiarii acestui proiect sunt cei 38 de copii si tineri aflati in programul rezidential al fundatiei si tinerii din programul de deprinderi de viata independenta. Acest proiect a avut un rol important in dezvoltarea deprinderilor de viata independenta ale copiilor si tineriilor asistati in programele fundatiei, dar a constituit si o oportunitate de relaxare, de petrecere a weekendurilor si vacantelor.

 

f. Consilierea spirituala

 

Programul de consiliere spirituala este esential pentru toate activitatile Fundatiei pentru ca se  adreseaza unitatii dintre trup si suflet. Traumele psihologice si fizice, nu pot fi vindecat fara ajutorul lui Dumnezeu. Rugaciunile, consilierea spirituala ajuta pe toti beneficiarii sa traverseze momentele dificile din viata lor si ii ajuta sa se poata proiecta in viitorul.

g. Programul medical

 

Programul medical a continuat sa se deruleze ca o componenta transversala a serviciilor sociale acreditate din Fundatia noastra avand misiunea de preventie dar si de tratament pentru mentinerea unei stari corespunzatoare de sanatate pentru toti beneficiarii nostri. Programul este deschis tuturor copiilor si tinerilor asistati, in fuctie de nevoi si posibilitati, chiar si famiililor acestora.

Ca o componenta importanta a activitatii de preventie, consilierea pe teme de sanatate si igiena a familiilor beneficiarilor a prilejuit informarea unui numar important de persoane, care au fost apoi vizitate la domiciliu pentru a vedea cum se pun in practica cunostintele teoretice.

 

Centrul social "Sfanta Macrina"

Bucuresti, str. Ilarie Chendi, nr.14, Sector 2, Bucuresti

Tel/fax: +4-021-2527658 Tel/fax: +4-021-2521696

E-mail: macrina.center@gmail.com

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.